vrijdag 29 september 2017

Stapelblokken fundering

Stapelblokken eenvoudig online bestellen op beslist. Leg opsluitbanden van 5x15x1plat op de grond als fundering voor de plantenbak of verhoogde border. Meng metselmortel of maak steenlijm aan en breng deze vervolgens aan op de fundering. Breng nu de eerste laag muurelementen of stapelblokken aan op de fundering. Met stapelblokken worden hoogteverschillen op een makkelijke manier opgelost.


Een verhoogde border is zo gemaakt.

Wilt u een terras dat hoger ligt dan de rest van de tuin? Door te starten met een fundering van bijvoorbeeld opsluitbanden kan eenvoudig een muurtje of plantenbak worden gemaakt. Leg eerst de stapelblokken uit over de opsluitbanden, zodat u zeker weet dat goed uit komt. Gebruik polymeer kit, PU-spuitlijm of maak de steenlijmpoeder aan voor de hechting van de stapelblokken. Breng de eerste laag stapelblokken aan op de fundering en zorg er voor dat ze goed vast zitten.


Reken de stapelblokken veilig en snel af via iDEAL. De stapelblokken worden binnen dagen bij u afgeleverd. Zo kunt u met onze stapelblokken bijvoorbeeld een plantenbak creëren en verhoogt u eenvoudig uw borders.

Muurelementen en stapelblokken. Dan is een fundering een absolute vereiste! Dit kunt u beter aan de vakman overlaten. Wordt mijn tuin dieper met niveau verschillen?


Verhoogde borders zijn de trend van de laatste jaren. Bij meer dan laag strakke stapelblokken is het verstandig om strakke stapelblokken te lijmen. We raden u aan om dit in halfsteensverband op te bouwen. Dit is beschikbaar in schuim en poeder. Wanneer u meer dan drie lagen hoog stapelt, adviseren wij om een fundering aan te brengen.


Nu is alleen de vraag wat voor funderings constructie hiervoor benodigd is. Wij hebben gladde Chinees hardstenen stapelblokken en die zitten met een kit vast (die geadviseerd werd). Wij bieden u een ruim assortiment aan geschikt voor diverse toepassingen.


Onze stapelblokken zijn bijvoorbeeld ideaal voor het maken van verhoogde borders. Daarnaast kunt u met onze stapelblokken ook ideaal een plantenbak creëren of een vijver aanleggen. Of voeg een opsluitband toe aan uw terras of looppad.


Hierdoor hebben betonnen stapelblokken als nadeel is dat deze verkleuren. Er zijn ook betonnen stapelblokken waar meer kleur eigen materialen in verwerkt worden.

Daardoor blijven die blokken beter op kleur, maar zijn vaak ook iets duurder. Natuursteen stapelblokken zijn in iedere tuin toe te passen. Bij Buitenbart slaag je altijd.


Houd er rekening mee dat alle goedkope stapelblokken van buitenbart altijd a-keus tuinstenen zijn. Wij verkopen geen b-keus stapelblokken omdat deze vaak niet haaks zijn. Hierdoor kun je geen mooi resultaat krijgen als je bijvoorbeeld stapelblokken voor een bloembak gebruikt.


Leg als fundering oude tegels of opsluitbanden. Bij het gebruik van emmers steenlijm, kunt u deze nu het beste gaan aanmaken. In korte tijd kan een tuin met daarin hoogteverschillen en borders worden gerealiseerd.


Leg hierin opsluitbanden op de zijkant in. Daarna leg je een fundering van stoeptegels, waar je vervolgens de betonblokken op vastlijmt. Ik had het idee dat hiervoor een fundering gestort zou moeten worden, maar de tuinman die ons terras heeft aangelegd beweerde dat dit totaal overbodig was. Toegevoegd na minuten: Zie nu je toevoeging staan.


Bedenk wel, als je de fundering direct op of net onder de grond legt, dat alles kan opvriezen Onze betonplaat van 4xm is afgelopen winter cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts