dinsdag 19 september 2017

Ik heb muizen wat nu

Specialistisch advies nodig? Bekijk ons grote assortiment computermuizen van vele merken. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Wat te doen tegen muizen die binnen zijn?


Je weet nu wat je moet doen om muizen buiten te houden, maar wat te doen tegen muizen die al binnen zijn? Het is in ieder geval zaak om snel actie te ondernemen.

Muizen brengen namelijk allemaal narigheden mee naar binnen. Het belangrijk om de oorzaak te vinden, waarom je last van muizen hebt in huis. Muizenoverlast, wat kan ik daar tegen doen?


Veel mensen hebben last van muizen in hun huis, schuur of kelder. Je kan ze ruiken of er worden knaagresten en uitwerpselen gevonden. Er zijn mensen die bang zijn voor muizen en vinden het vies als ze in hun huis zitten.


Nu zitten ze zelfs in mijn kelderkast, ik maakte die open en de stank kwam mij tegemoet, ik heb alles uit geladen en met flink wat chloor de grond en planken afgedaan, ze hebben nergens van gegeten. Maar ik ben er kei vies van en heb het idee dat ze zich flink voortgeplant hebben. Ik ben eigenaar en wil mijn Cv-ketel in een MvE-VvE vervangen, wat nu ?

Wat is de status van mijn reparatieverzoek? Hoe voorkom ik een bevroren waterleiding? Mijn verwarming doet het niet, wat nu ? Ik heb last van ongedierte, wat nu ? Er is iets kapot, wat nu ? Mijn huissleutel is kapot of kwijt, wat nu ? Omdat het goed geïsoleerd is hoeven we nooit de verwarming aan. In de zomer is het vaak erg warm in huis en willen we graag de deur naar de tuin open zetten. Het eerste wat je dan ook denkt is: “Hoe moet ik de muizen verjagen”.


Omdat ze voedsel aanvreten en dit kan bederven en het ongeschikt is voor menselijke consumptie, wil je zo snel mogelijk dit ongedierte het huis uit werken. Ik woon boven een paardenstalling in een landelijk gebied. Ik denk dat er beneden genoeg te halen valt. Alleen vind ik een muis in hetnwoongedeelte vies en ongewenst. Dezelfde avond was het al raakt.


Maar zoals ik al zei ben ik bang dat er meer zijn. Maar zolang het is de tuin is vind ik alles best. Nu heb ik sinds een maand of weer een muis in huis.


Alle Merken - Snelle Levering - Bestel Nú! Onderhoud woning, wie is waar.

Wij zien de muis af en toe vanuit de meterkast naar binnen komen. De muis eet de hondenbrokken. Ik weet niet meer wat ik zelf nog kan doen om van de muis van te komen.


Muizen zijn gek op broo spek, pindakaas en geraspte kaas. Spek en kaas stinken snel, dus die zou ik niet als lokkertje gebruiken, voor je eigen gemak. Een diervriendelijke val met pindakaas werkt heel goed.


Als je weet waar de muis altijd zit, probeer hem te betrappen en leg v. Vul die met water en meng dat met pepermuntolie. Goed schudden, ruim mee sprayen en een week later herhalen. Er bestaan overigens meer handige tips om je huis minder aantrekkelijk te maken voor spinnen. Nog even terug naar muizen. Muizen , ach ik heb net de achtste muis gevangen in een muizenval en het zullen er wel meer worden.


Maar het hoort gewoon bij het buitenleven. Oude huizen grote tuinen en landbouwgebied. Je kan er dan op wachten dat de beestjes je komen bezoeken. Vorig jaar zag je in het vogelhuisje naast de mussen ook de muizen gebroederlijk naast elkaar eten.


Wij hebben nu een apparaatje via internet gekocht dat een toon geeft waar muizen voor weg gaan. Ook heb ik nu achter het schot in mijn kamer muizenkorrels gestrooit, ik ben geen fan van dieren dood maken, maar als ze mij iedere nacht uit mijn slaap houden wordt ik toch wat minder zachtaardig! Wat superlief van je, dat je die muis daar weg gehaald hebt ! Ik ben gewoon heel erg benieuwd hoe het nu met de muis gaat. Heb je er nog een muis bij genomen? Ik hou ze in een grote bak en.


Het enige dat hielp is muizenlijm,wel wreemaar ik had nachtmerries van die beesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts