maandag 25 september 2017

Beukenboom planten

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Zoek naar haagbeuk planten op de nieuwe KensaQ. Alle soorten en maten Planten.

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Vergelijk nu voor de laagste prijs! Die plant je in principe hetzelfde als alle bomen, lees meer bij appelboom planten. Houd er, als je een boom planten gaat, rekening mee dat de periodes waarin bomen op hun mooist zijn, per soort verschillen. Bij het planten in uw tuin zal de plant eerst weer nieuwe haarworteltjes gaan vormen, voordat hij weer fris uitloopt.


Het duurt dus iets langer voordat u groei aan de plant waarneemt. Planten uit de volle grond hebben het voordeel dat ze in prijs interessant zijn en dat het aanbod vaak groter is, vooral bij bomen en haagplanten is dat het geval.

De beukenboom leeft samen met een schimmel (mycorrhiza). Heel kenmerkend voor een beuk is als deze schimmel er niet is er voor de beuk ook geen leven mogelijk is. Plant daarom altijd aanplantgrond bij de boom! Hou rekening met de grootte van de boom als ie volwassen is en plant hem ergens waar ie voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen.


Als je niet onmiddellijk weet hoe groot de boom wordt, zoek het op in onze bomenlijst (binnenkort online op deze blog). Plant je boom minstens meter van de scheidingslijn met de buren. De beste periode is tussen oktober en juni. In de zomer wordt hij in pot geleverd. Er zijn verschillende soorten beuken.


Zo heb je de gewone rode en groene beukenboom. Die meestal los van elkaar staan. Een eik kweken door een eikel te planten.


De rode en groene beukenhaag planten , fagus sylvatica en fagus sylvatica atropunicea,worden op onze eigen kwekerij geteeld. Vanaf heden is het ook mogelijk om taxushaag, taxus baccata, planten bij ons te bestellen. Door de directe verkoop bent u gegarandeerd van verse planten en kunt u planten kopen voor een scherpe prijs en a-kwaliteit.

Omdat de beuk in symbiose met een schimmel leeft mogen de wortels van het plantgoed nooit schoon gespoeld worden en mag direct na het planten niet te overvloedig water gegeven worden. Jonge beuken behouden hun afgestorven blad tot eind april wanneer het nieuwe blad uitloopt. Ze vormen een dichte, hoge haag. Daar staan we dan, voor uw huis met uw bestelde bomen.


U kunt er overigens ook voor kiezen om pas aan huis te betalen. Beuken worden vaak in lanen geplant. Dit kunt u natuurlijk zelf doen. Of u kunt het laten doen door ons. De beuk is misschien wel de mooiste boom van het bos.


Hij is heel geschikt om een levende tuinafscheiding mee te maken en doet het ook goed in de schaduw. Deze beschermen de stam snel weer tegen de zon. Beide soorten zijn geschikt om als haag te planten. Een haag wordt om dezelfde reden gesnoei maar toch zijn er verschillen. Afbeeldingen en beschrijvingen van boomen, heesters, éénjarige planten , enz.


Planten is kan het hele jaar door met beuken in pot gekweekt, maar met wortelgoed in de maanden september tot begin mei en altijd mits de vorst uit de grond is tijdens het planten. Vaak staat de boom solitair, in een tuin of op een erf, vooral vanwege zijn opvallende verschijningsvorm. Ook kan deze boom aangeplant worden in een haag.


Ten Hoven Bomen, de plek om online bomen te kopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts