maandag 25 september 2017

Vlooien bestrijden kat

Groot aanbod middelen tegen vlooien teken! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Vind vlooien kat als je nu zoekt. Op deze site geven we u tips en advies om vlooien bij mensen, honden, katten en andere dieren te bestrijden.


Vlooien bestrijden is een vervelende klus.

Ze kunnen ook in de winter prima in je huis gedijen. Zorg dus dat je huis vrij blijft van vlooien en bescherm je kat preventief tegen vlooien van begin maart tot eind november. Kattenvlooien komen helaas veel voor.


Wanneer uw kat in de buurt komt van de vlooien kunnen zij overspringen op uw huisdier. Om vlooien te voorkomen heb je niet per se alleen maar de keuze uit een gifstofje om de vlooien te doden. Echter vereist de natuurlijke manier wel wat meer moeite. Ook verjaagt het vaak alleen de volwassen vlo en doet het niets tegen de eitjes.


Een kat die gezond is heeft minder last van vlooien.

Bovendien kan een kattenvlo ook mensen bijten en ziekten overbrengen. Ook voor kattenvlooien zijn dezelfde maatregelen te treffen zoals hierboven genoemd bij het bestrijden van hondenvlooien. Geen fris karwei, maar zo gek als je kat van vlooien wordt, zo gek zijn vlooien op katten.


Een vlo springt snel terug op je kat als je hem niet dood maakt. Vergeet niet de oksels en de nek van je kat te kammen. Waarom vlooien bestrijden ? Hun beten zijn pijnlijk en je ziet een hond of kat dan ook vaak opspringen als hij of zij gebeten wordt. Binnen een paar dagen ben je af van de vlooien en eitjes! Natuurlijk nog wel een paar weken blijven herhalen om er zeker van te zijn dat alle vlooien dood zijn.


Azijn en kokosolie werken hierbij ook uitstekend. Echter wees voorzichtig met de hoeveelheden want knoflook kan bloedarmoede veroorzaken wanneer je te veel en te vaak knoflook geeft. In de tuin bestrijden wij hier de vlooien met lavendel. Om vlooien te bestrijden kunnen we natuurlijke producten gebruiken. Buitenshuis zijn vlooien actief van vroege lente tot laat in de herfst.


Je kan ze op verschillende manieren aanbrengen, ofwel rechtstreeks op je huisdier ofwel in je huis. In dit artikel stellen we je enkele van de beste en de meest doeltreffende remedies voor.

Heb jij een hon kat of ander huisdier? Dan kan het zijn dat je op den duur te maken krijgt met vlooien. Wanneer je geen dier rond hebt lopen in jouw woning, wil dit echter nog niet zeggen dat dit ongedierte niet op kan duiken.


Een oude en beproefde manier om vlooien te bestrijden cq. Doe dit zelf al jaren bij hond en kat en ze zijn vlooi -vrij. Prettige bijkomstigheid is ook nog dat het niets kost ! Bijna alle katten hebben wel eens last van vlooien. Dat is vervelend voor de kat en je wilt er natuurlijk snel wat aan doen. Een goede vlooienbestrijding is essentieel, want vlooien kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en als je eenmaal last heeft van een vlooienplaag is het erg lastig om hier weer vanaf te komen.


Niet altijd heeft dit een effectieve werking. Dit heeft meerdere redenen, vlooien worden namelijk op den duur resistent tegen deze bestrijdingsmiddelen. Ook weten de meesten niet hoe ze deze bestrijdingsmiddelen moeten toepassen om de gehele vlooienplaag te bestrijden. Het blijft erg lastig om vlooien weg te krijgen, blijft er eentje achter dan kun je opnieuw beginnen met bestrijden.


Daarbij duurt het weken tot larven vlooien worden. Het is dus verstandig om de bestrijding minstens keer iedere weken te herhalen. De vleugels van de vlo zijn dan wel verloren gegaan, maar ze beschikken nog wel over krachtige springpoten.


Hiermee verplaatsen vlooien zich razendsnel van de ene naar de andere plek. Een volwassen vlo is zo’n één tot drie millimeter groot en is donkerrood van kleur. Hun eitjes zijn amper te zien, deze zijn slechts een halve millimeter groot.


U moet de vlooien op het dier bestrijden , de vlooien in huis en de eitjes en larven in huis. Zodra vlooien worden geconstateer moet alle honden en katten in huis worden behandeld met een bestrijdingsmiddel. Vraag hierover raad aan de dierenarts.


Was het kussen of deken van uw huisdier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts