vrijdag 15 september 2017

Petroleum tegen houtworm

Met de geur van de eikels lok je de houtwormen. Of deze methode écht werkt, hebben wij onze twijfels over. Wat ons betreft is deze bestrijdingsmethode tegen houtworm een fabel. Je smeert petroleum op het aangetaste hout.


De larven trekken zich dan terug, maar ze kunnen maar één kant op: dieper het hout in. De petroleum zal dan diep in het hout moeten trekken om ze allemaal te doden, maar dat kan alleen als het hout niet te dik is.

Op deze pagina geven we onze mening over verschillende middelen tegen Houtwormen. Deze methode wordt veel besproken op internet. Experts hebben echter veel kritiek op deze methode.


Een relatief eenvoudige methode is het besmeren van hout met houtworm met petroleum of lampolie. Petroleum helpt niet tegen de. Hierdoor gaan alleen de houtwormen dood die in aanraking komen met het petroleum. De larven of eitjes diep in het hout worden hierdoor niet aangetast. Je kunt de houtworm proberen te bestrijden met huis, tuin en keukenmiddelen.


Hiermee gaan nooit alle houtwormen dood.

Ook blijven veel eitjes over. Ondertussen duurt het probleem voort met als risico dat de hout constructie van het pand verzwakt raakt. Overige huismiddeltjes tegen houtworm.


Naast de middelen tegen houtworm uit de bouwmarkt, petroleum en permethrin, zijn er ook huismiddeltjes die kunnen helpen. Deze middelen werken echter alleen preventief en zullen de houtworm niet effectief bestrijden. Niets doen tegen Houtworm.


In sommige gevallen kunt u zelf actie ondernemen. Houtworm houdt niet van benzine, dus probeer dan het volgende uit. Heb jij geen benzine in huis, maar wel petroleum ? We hebben een antieke kast gekochtdie behandeld is tegen houtworm. Na het vervoer kwam er toch nog zaagsel uit de kast.


Kan dit duuden op actieve houtworm of is dit misschien nog uit de gaatjes gekomen tijsena het vervoer? Heb je voor mij misschien ook een adres in de buurt van Leerdam waar ik hem zou kunnen laten invriezen? Zo kunt u bijvoorbeeld petroleum of benzine gebruiken bij de bestrijding van de houtworm. Smeer de petroleum of benzine uit op het hout, waardoor de houtworm niet meer in het hout kan komen. Het behandelde hout is meteen ook beschermd tegen het binnendringen van schadelijke insecten omdat de voedingsstoffen in het hout onherkenbaar worden gemaakt.


Het beschermingsmiddel tast de voedingstoffen in het hout lichtjes aan, waardoor de insecten het hout niet meer lekker vinden. Een veel gebruikt middel is petroleum.

De petroleum loopt namelijk via de openingen die de beestjes gemaakt hebben het hout in. Dit ongedierte sterft zodra het in aanraking komt met petroleum. Houtworm behandelen met dit middel lijkt dan ook de oplossing om van dit ongedierte af te komen.


Ook deze methode van houtworm behandelen heeft echter zijn nadelen. Hout dat reeds besmet is met houtwormen dient te worden behandeld met gif of gas. De houtworm tast vloeren, balken, houten fundamenten of daken, meubels en ook raamkozijnen aan. Daarom moet houtworm zo spoedig mogelijk bestreden worden, om verspreiding van het probleem te voorkomen.


Middelen die u kunt gebruiken om houtworm te bestrijden zijn petroleum , hitte (minimaal graden), gas, een speciaal soort gif en kou. Houtwormen kunnen jarenlang in het hout leven, voordat ze uitkomen. Wel raden wij u af zelf aan de slag te gaan met gif. Gif wat verkocht wordt voor de behandeling van hout tegen houtworm is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid.


Zonder houtworm is denk ik ook een illusie, ik ga er niet van uit dat het huis zonder houtworm zal leven. Ook al roei je ze allemaal uit, er kan altijd weer een aan komen vliegen. Je kan ook om de paar jaar het hout behandelen met lampenolie, dat is eigenlijk geurloze petroleum. Alleen moet je dan wel bij het hout kunnen, wat niet altijd.


Als je je afvraagt ‘Hoe bestrijd ik houtworm ’ en ‘wat te doen tegen houtworm ’, is de vraag: houtworm bestrijden zelf doen of houtwormbestrijding door een professional? Houtworm bestrijden, elke huiseigenaar van een wat oudere woning krijgt er wel eens mee te maken. En hoe bestrijd je houtworm ? De bio-truc: eikels tegen de houtworm Houtworm voelt zich magisch aangetrokken tot eikels.


Plaatst u een bord met eikels in de directe nabijheid van de getroffen plaatsen dan lokt de geur de houtworm uit het hout naar de eikels. Vervolgens kunt u die ofwel terugbrengen in de natuur ofwel op andere wijze kwijt zien te raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts