maandag 18 september 2017

Latrinevliegjes bestrijden

Motmuggen zelf bestrijden. Voordat je contact opneemt met een professioneel ongediertebestrijder, wat je hier kan doen, kan proberen om motmuggen zelf te bestrijden met huismiddeltjes. Het betrof een ouder pand dat recentelijk geheel gerenoveerd was.


Ze worden ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd en zijn erg onhygiënisch. Tips bij het bestrijden van vliegen De bewoners van een bungalow kregen vorig jaar last van latrinevliegen en zochten contact met de afdeling ongediertebestrijding van een naburige gemeente. Deze wees ze op een vermoedelijke lekkage, maar om dit vast te stellen zou de vloerbedekking moeten worden verwijderd.


Vraag het maar aan mensen die al eerder last hebben gehad van deze smerige beestjes! Rioolvliegjes bestrijden Tips, werkwijze en kosten rioolvliegjesbestrijding. Sommigen bellen ons zelfs in tranen op, want de rioolvliegjes zijn schadelijk en komen altijd met duizenden. Omdat het gevaar bestaat dat u besmet kan geraken door de vieze schimmels en bacteriën laat u de rioolvliegjes bestrijden liever over aan een professional met een beschermd pak.


Als u er zelf achter aan gaat, loopt u de kans dat u binnen het uur weer last heeft van rioolvliegjes. Wij hebben geen kapotte leiding, riolering of iets dergelijks (we wonen hoog in een vrij nieuw en ook goed droog gebouw) maar hebben toch latrinevliegjes. We wonen weliswaar in de buurt van een boerderij, maar hebben gecontroleerde beluchting waardoor we nauwelijks ramen open hebben staan. Hoe latrinevliegjes en fruitvliegjes bestrijden ? Een bestrijding van deze kleine vliegjes kan een complexe zaak zijn, het vinden van de bron is namelijk soms zoeken naar een speld in een hooiberg.


Hiervoor heeft u echt vakkennis nodig én een ervaren oog! Bestrijden van de fruitvlieg in huis! Als je de bron uit je huis hebt verwijderd die fruitvliegen aantrekt, dan ben je in een mum van tijd van de fruitvliegjes verlost.


Vind je de bron niet, dan zul je handmatig fruitvliegjes moeten bestrijden … Een elektrische vliegenmepper rond wapperen is een optie, maar dat kost tijd en moeite. Een latrinevliegje wordt ook weleens een rioolvliegje genoemd. Deze rioolvliegjes of latrinevliegjes houden van een warme en vooral vochtige omgeving. Latrinevliegjes bestrijden.


Deze vliegensoort ontwikkeld zich met name in vervuild water en warm, rottend organisch materiaal. Om de latrinevliegjes te bestrijden , dient de bron te worden aangepakt. Gelukkig zijn latrinevliegjes nauwelijks schadelijk is voor de gezondheid maar een kamer vol met vliegen geeft wel een vieze indruk. Om die reden wilt u snel van dit ongedierte af. Laat uw latrinevliegen bestrijden door de experts van Van der Velden.


De vleugels van motmuggen zijn dichtbehaard en worden bij veel soorten in rust gespreid gehouden. Of motmuggen zelf bestrijden lukt, hangt af van de hoeveelheid motmuggen en de plekken waar ze zitten. Daarom moet je dit op de volgende manier onderzoeken.


Onderzoek de plekken in huis waar de motmuggen rondvliegen. Kijk zorgvuldig bij alle afvoeren en locaties in huis waar stilstaand water aanwezig is. Heb je motmuggen geconstateerd bij afvoeren? Een motmug staat ook wel bekend als aalputmotje of motvliegje.


Het is een klein behaard mugje en wordt door haar vorm wel eens omschreven als kleine hartjes die op de muur zitten. Wij bestrijden rioolvliegjes op de manier die voor uw situatie het beste is. Wie ze voor het eerst ziet typeert ze als kleine motten, maar wie ze nader bestudeert ziet dat ze, door gelijkenis in de vleugels, het best overeenkomen met vlinders.


Hierdoor is onze methode altijd effectief. Heeft u last van motmuggen? Rentokil geeft u advies over het bestrijden van motmuggen. Zelf motmuggen bestrijden. Er zijn diverse websites op internet waarop vermeld wordt dat u motmuggen kunt verdelgen door middel van bepaalde sprays.


De werking van deze sprays is echter twijfelachtig, aangezien de aard van het probleem niet wordt aangepakt. Wilt de motmug verdelgen, dan zult u ook de larven moeten bestrijden. Ze worden vanwege diens aparte vorm en favoriete leefomgeving ook wel motmugjes, motvliegjes, rioolvliegjes en latrinevliegjes genoemd. In (de reacties onder) de volgende artikels komen ze geregeld aan bod (maar misschien moet ik er eens een apart artikeltje aan wijden): Vliegen bestrijden in huis: tips bij vliegenbestrijding! Het kunnen latrinevliegjes.


Deze komen af op lekkende afvoeren of slechtwerkende compostvaten. Open indien aanwezig uw waterluik en kijk of er vliegjes onder de grond zitten. Uw kunt de vliegjes laten onderzoeken via de gemeente reiniging of openbare werken afdeling ondierbestrijding.


Mocht u nog vragen hebben kunt u mij mailen. Je kunt het symptoom bestrijden met een electrische vliegenvanger of lijmlint. Ze zijn niet bijzonder schadelijk voor je huis, maar omdat ze uit het riool komen kunnen ze wel voedsel besmetten met bacteriën.


Om ze goed te bestrijden moet de bron worden opgezocht. Omdat de buren er ook last van hebben is er mogelijk een wat groter probleem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts