donderdag 28 september 2017

Egyptenaren

Egyptenaren

Zoek naar geschiedenis van egypte op de nieuwe KensaQ. Dat is vanwege hun toewijding aan het leven na de dood. Egyptenaren zijn de inwoners van Egypte.


Egyptenaren

Wat waren hun goden en hoe machtig waren de farao’s? Constantinopel deed geen poging de aanval op Alexandrië af te slaan. Dat betekende dat de farao half mens en half goddelijk was.


Na zijn dood zou de farao in het rijk van de goden verder leven, maar dan moest zijn lichaam na de dood goed bewaard blijven. De oppergod was: Osiris, god van de landbouw en en heerser van de onderwereld. Hij had ook een vrouw: Isis, de beschermgodin met toverkracht. Samen hadden ze een zoon: Horus, de hemelgod. Historici hebben echter wel kleimuur na kleimuur aan hiërogliefen en kunstwerken om mee te werken, maar geen duidelijke handleiding die vertelt wie wat moet voorstellen.


Les 3: Een shabti is een beeldje van tien tot twintig cm. Ze geloofden namelijk dat je ziel in het hiernamaals verder leefde. Maar net als tijdens het aardse leven, had je ziel bedienden nodig in het hiernamaals. Bekijk alle prijzen en bespaar tot wel. Altijd de beste deal voor jou!


Iedere god had zijn eigen taak. In veel gebieden hadden de goden weer andere namen. Behalve goden werden er ook dieren vereerd. Zoals opmerkelijke farao’s – onder wie Toetanchamon en Ramses II -, hun religie, de functie van de Nijl, de bouw van piramides en allerlei wetenswaardigheden over het hiërogliefenschrift. Noodgedwongen passen ze de architraafbouw toe.


Egyptenaren

Om de zware stenen architraven of dwarsbalken op de zuilen te krijgen, leggen ze een aarden wal aan en kantelen de steenblokken langs daar naar boven. Nederland provincies en hoofdsteden zuid. Als ze vogels nodig hadden, werden deze vermoedelijk vooral in het wild gevangen. Integendeel, ze wisten dat er niet alleen water, maar ook aarde, zwarte aarde over het land spoelde. Kijk bij werkwijze wat je precies moet doen!


Je kunt kiezen uit een boekje die gericht is op allerlei rekenactiviteiten, taalopdrachten of een werkboekje met allerlei verschillende werkbladen. Net als bijvoorbeeld de bouwers van hunebedden in Noord-West Europa, gebruikten de mensen in de Prehistorie ook grafheuvels om hun doden te begraven. Wie zonder zonden verschijnt voor de rechters der doden, zal leven als een god.


De gevreesde proef, het wegen van het hart, wachtte alle gestorvenen in de andere wereld. Met deze symbolen werden getallen gemaakt. Vergelijk alle prijzen van GESCHIEDENIS VAN EGYPTE en bespaar tot. Er waren speciale schrijvers (scriba’s) die alles opschreven, zoals zaken en wettelijke kwesties. Zij meenden dat hun Ba, een bepaald aspect van het individu, bleef voortleven en in het gemummificeerde lichaam kon terugkeren.


Het lichaam moest daarom na de dood goed geconserveerd worden. Deze polytheïstische godsdienst, religie met meerdere goden, was in de Egyptische samenleving erg belangrijk. Andere bekende namen zijn Isis, Osiris en Anubis. Advertenties op televisie bereiken een enorm publiek.


Tijdens de ramadan stijgen de prijzen van reclames op radio en televisie. Kranten en weekbladen: een kwart van alle advertenties. Derhalve pasten ze moeizaam de architraafbouw toe, dwz. Op de architraven worden dan vlakke zolderingen gelegd. Zo had je bijvoorbeeld Ra, Isis en Horus.


Ra Wie was de Egyptische god Ra? De meeste goden werden in een bepaalde plaats of streek vereer sommigen wisten het tot rijksgod te schoppen. Veel goden werden in dierlijke gedaantes afgebeeld. De zwarte grond zorgde voor heel wat fauna en flora.


Zo konden granaatappelbomen groeien maar teelde men eveneens druiven, dadels, vijgen en uien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts