vrijdag 8 september 2017

Expansievat monteren

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Deze week extra scherp geprijsd. Zoek naar expansie vat op de nieuwe KensaQ.


Gratis en vrijblijvend nieuwe en tweedehands auto-onderdelen zoeken. Hoe vervang ik een expansievat ?

Een Pentec Console – Voor het monteren , met een ontluchter op de beugel. Veiligheidsventiel-Wanneer de druk hoger dan bar wordt opent het ventiel. Hier bespreken we drie modellen: liter, liter en liter, met een wisselende voordruk. De benodigde inhoud van het expansievat heeft te maken met de grootte van de cv-installatie en waar het expansievat geïnstalleerd is.


Momenteel hangt mijn expansievat op zo'n manier dat de leiding van boven komt, en het expansievat hangt eronder. Expansievaten zijn met een inhoud van twee tot honderden liter te koop. Nu wil ik de ruimte van het expansievat anders gaan benutten en hangt het nogal in de weg.

Een oplossing zou voor mij zijn, als het expansievat als het ware boven die leiding komt. Mocht het niet uitkomen kun je het vat bij wijze van spreken best tientallen meters van de ketel plaatsen en een leiding leggen tussen expansievat en de zuigzijde van de cv pomp. Er zijn ketels waar het expansievat ingebouwd kan worden en dat kan best wel eens handig zijn.


Bij het vervangen van het vat of het controleren van de voordruk bespaart men tijd en gel omdat drukloos maken en leeg laten lopen van de installatie niet nodig zijn. Daarom is het zinvol om een expansievatkoppeling te monteren. Het expansievat hoort aan de zuigzijde van de pomp te zitten, en dan zo dicht mogelijk bij de pomp. In de praktijk is dat wel de koude kant van de cv ketel.


Een expansievat : wat is het en waar moet je op letten bij de aanschaf? De voordruk in het expansievat moet steeds iets hoger zijn dan de statische druk: gewoonlijk bar hoger. Dennis Mulder geeft antwoord op deze vragen over het expansievat. Het voor woningen tot liter grote vat vangt de drukschommelingen op die ontstaan doordat water uitzet of krimpt.


Wanneer een installateur je nieuwe CV ketel monteert is het een kleine moeite direct het expansievat te vervangen. Aangezien het expansievat zelf slechts een paar tientjes kost, is het verstandig deze direct te vervangen. Keuzes die de prijs van een expansievat kunnen beïnvloeden.


Er voor kiezen om gebruik te maken van een expansievat is wanneer u over een CV-installatie in huis beschikt dus eigenlijk nooit een overbodige luxe.

Vervolgens monteren in de expansievatconsole of fitting aan de c. Flexcon - geschikt voor wand- of vloermontage. Het puntstuk is voorzien van gefreesde sleutelvlakken voor een eenvoudige montage. Door simpelweg op het expansievat te kloppen kunt je horen of deze helemaal vol met water is gelopen. Wanneer dit het geval is, moet het expansievat zeer waarschijnlijk vervangen worden. Als u binnen enkele seconden naar de bar vliegt, is uw expansievat kapot.


Immers uw veiligheids-overstort is regelmatig aan het werk geweest omdat uw expansievat de druk niet meer kon opvangen. Te hoge temperatuur van de retourleiding ( graden celsius ) is dikwijls de oorzaak van het defect raken van het expansievat. Wat is de levensduur van expansievaten ? Zoveel leveranciers, zoveel meningen, lijkt het wel. Onderhoud aan het expansievat verlengt de levensduur.


Is de hoogte tussen het expansievat en dit hoogste punt tot meter dan moet je een expansievat kopen met een voordruk van bar. De werking van een expansievat berust op het principe dat een gas, in tegenstelling tot een vloeistof, samendrukbaar is. Zodra de druk in het systeem oploopt, zal het membraan in de richting van het gas bewegen, waardoor het volume van het systeem toeneemt.


De voordruk in het expansievat bedraagt bar of bar. Hierdoor zal de druk erin afnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts