maandag 18 november 2019

Snoeien laurierstruik

Deze maand - , Goedkoopste bezorging. De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen. Deze plant reageert altijd met groei op het snoeien. Jonge scheuten zijn nog niet voldoende afgehard als de winter begint en kunnen bevriezen.


Houdt een haag van laurierkers, bijvoorbeeld de Prunus ‘Caucasica’ van jongs af aan bij, door hem twee maal per jaar te.

Heb je laurierstruik in de tuin staan? Dan is het belangrijk om te weten hoe en wanneer je deze het beste kunt snoeien. In dit artikel geven we je meer informatie over het snoeien van de laurier en geven we tips over wanneer je dat het beste kunt doen. Wilt u een mooie dichte en strakke haag dan is het aan te raden de laurier twee keer per jaar te snoeien. De laurierkers kan heel goed tegen snoeien en loopt altijd weer uit, zelfs op het kale hout.


Wanneer dient u een laurierhaag te snoeien. Daaropvolgend is het raadzaam nogmaals te snoeien in augustus-september. Tweemaal per jaar snoeien resulteert in een volle strakke laurierhaag.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.

Je moet de hagen niet té schuin snoeien , dit is niet esthetisch. Eén snoeibeurt in de zomer volstaat, maar als je een zeer strakke en volle laurier haag wilt hebben zul je maal moeten snoeien. De eerste keer in de loop van mei-juni, de tweede keer in september.


De laurierstruik kan vanuit kaal hout uiteindelijk nieuwe knoppen en scheuten ontwikkelen. Zo’n snoei kun je het beste in het voorjaar (maart) uitvoeren. Sla een tweede snoei in het najaar over.


Een Portugese laurier (Prunus lusitanica Angustifolia) kun je het beste rond augustus of september. Kan ik hem tot op het hout snoeien ? Is de laurierstruik in jouw tuin te groot geworden of te snel gegroeid en wil je deze tot op het hout terugsnoeien? Alleen niet snoeien tijdens de vorstperiode,niet dat dan de haag zou afsrterven,maar ze kan dan wel flink gaan invriezen. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Geef de haag in april een snoeibeurt.


Verwijder ook dode takken en takken die bruin blad dragen. Indien nodig geef je de haag in augustus nog een keer een snoeibeurt. Een te groot geworden laurierkershaag kan ook drastisch teruggesnoeid worden.


Sommige soorten laurierstruiken lenen zich uitstekend om in allerlei vormen te snoeien. De Portugese laurier is hiervan een goed voorbeeld. Wel is voorzichtigheid geboden: je wilt immers niet door het prachtige blad van de laurier snoeien.


Ga je een verwaarloosde laurier snoeien , zaag of knip de takken dan diep terug.

Diep betekent dat je rondom één meter of meer weghaalt. Binnen enkele weken na het snoeien verschijnen op de oude takken knoppen waaruit nieuw blad groeit. Afhankelijk van de leeftijd van de laurier kun je hem meerdere keren per jaar snoeien. Leer over het snoeien en planten van laurier op onze website. In maart vindt de vormsnoei plaats.


Om laurier ( boompje ) op stam zijn mooie ronde vorm te laten behouden, moet hij zeker elk jaar gesnoeid worden. Laurus nobilis - algemene snoei : Door jaarlijks te snoeien wordt ervoor gezorgd dat er vertakking en nieuwe scheuten ontstaan, die bepalen uiteindelijk de plantvorm en een gevuld uitzicht van de plant. Als er niet jaarlijks een strakke vormsnoei gedaan wordt ontstaan er gaten of verliest U uiteindelijk de vorm van uw plant, die zeer los komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts