dinsdag 21 februari 2017

Wat is houtworm

Wat is houtworm

Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Macht Sie reich in Tagen! Vind wat je zoekt op Finecomb. Check houtworm bestrijden kosten. Dé Webwinkel voor Sportvissers.


Waar komt de houtworm vandaan? En wat doet de houtworm precies? De naam houtworm is een soort term geworden waaronder veel mensen alle houtaantasters scharen.


Toch is de houtworm (Latijnse naaAnobium Punctatum) een insect op zich, met een bijzonder leven. De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. Helaas zit houtworm vaak in dikke balken, dus er zullen grovere middelen moeten worden ingezet om ze effectief te bestrijden. Behandelen tegen houtworwat doet een professional? Een professionele ongediertebestrijder beschikt altijd over het juiste bestrijdingsmiddel tegen houtworm.


Wat is houtworm

De houtworm zit voornamelijk in hout van naaldbomen en loofbomen. Meestal wordt ook alleen het spinthout (het zachtere hout tussen de bast en de kern van een boom) aangetast. De kevers zijn chocolade bruin van kleur en hebben een ronde. Kun je ze allebei tegelijk aantreffen?


En zien ze er hetzelfde uit? De boktor die we in ons werk het meest tegenkomen en die we eigenlijk de huisboktor moeten noemen, heeft de Latijnse naam Hylotrupes Bajulus meegekregen. Een houtworm leeft namelijk van het hout, wat vrijkomt bij het graven van de gangen.


Om deze reden wordt dit beestje houtworm genoemd. Een worm graaft immers ook gangen in uw tuingrond. De term houtworm is echter niet de officiële benaming van de larve. Dat is namelijk ‘houtboorder’.


Soms is het hout zo toegetakeld door de houtworm dat vervanging van het hout de enige oplossing is. In dit artikel geef ik uitleg over wat houtworm is, wat het doet, hoe u het kan herkennen en wat er gedaan moet worden om het te herstellen. Ook wordt er vaak wat ouder hout aangetast door Houtwormen en Boktorren, zoals dit oude kerkje in Rhoon. Houtworm zijn de larven van verschillende kevers en torren. Maar ook ik nieuwer hout komen Houtwormen en Boktorren voor.


Wat is houtworm

De gaatjes zijn niet groter dan een millimeter. Wat is de beste bestrijding van houtworm ? Grotere gaatjes in het hout worden veroorzaakt door boktorren of grote houtkevers. Wij hebben Alles voor de Hengelsport.


Houten draagconstructies, maar ook houten meubels en vloeren worden niet ontzien. Schade door houtworm bestaat vooral uit verzwakking van de constructie, doordat de houtwormlarven honderden gangen boren in het hout. Het woord ‘ houtworm ’ wordt gebruikt voor de larven van keversoorten die van hout leven.


Deze keversoorten kunnen we in twee groepen verdelen: de nathoutboorders en de drooghoutboorders. Om te begrijpen waar de houtworm in je woning of bedrijfspand vandaan komt, leggen we eerst het verschil uit tussen de groepen. Alle informatie over wat u tegen houtworm kunt doen vindt u op deze website. Houtwormen zijn lastig te bestrijden en hardnekkig ongedierte wat veel schade aan kan richten. Ook werken wij samen met ongediertebestrijders door heel Nederland.


Als je je afvraagt ‘Hoe bestrijd ik houtworm ’ en ‘ wat te doen tegen houtworm ’, is de vraag: houtworm bestrijden zelf doen of houtwormbestrijding door een professional? En hoe bestrijd je houtworm ? Houtwormen kunnen houten constructies ernstig beschadigen wat de draagkracht aantast. Mocht u pas na de aankoop van uw woning de houtworm opmerken, dan dient u dit zo snel mogelijk te laten bestrijden.


U herkent houtworm aan een zacht geknaag aan het hout, kleine hoopjes zaagsel onder het hout en ronde gaatjes in het hout. U bestrijdt de houtworm door het aangetaste hout te bespuiten of te bestrijken met een chemisch bestrijdingsmiddel (perfacs of perwood). Het is altijd goed om even te kijken of u eventuele boorgangen kunt vrijmaken en zo nog wat houtworm kunt verwijderen. Graag leg ik uit hoe je het beste houtworm kunt bestrijden.


Het is niet altijd nodig om een bedrijf in te schakelen om de houtworm te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts