maandag 20 februari 2017

Begonia bollen planten

Begonia bollen planten

Lassen Sie sich inspirieren. Entdecke mehr über Pflanzen und Blumen! Die Schönheit der Natur feiern. From High Street to High En discover Bolle and many more brands at Zalando. Whatever the occasion, we have something for every style at Zalando.


Begonia bollen planten

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Bol is beoordeeld met een 1. Vergelijk alle aanbieders op Zoover.


Daarbij is het maandelijks bemesten van de begonia noodzakelijk. Denk maar aan de begonia als kamerplant die je huis in geen tijd opvrolijkt. Maar er zijn ook begonia ’s voor in de tuin, namelijk knolbegonia’s. Wil je weten hoe je begonia moet planten en verzorgen of waar je ze het best kan zetten?


U koopt begonia knollen bij Directplant, niet de bloeiende plant. In elke verpakking zitten knollen. Begonia ’s vind je in allerlei maten en vormen.


U vindt grootbloemige (dubbele) begonia ’s en hangbegonia’s in ons assortiment. U kunt uw bloembollen thuis laten bezorgen of gratis afhalen bij een van onze afhaalpunten. Dit maakt deze bloem dan ook een van de meest omvangrijkste geslachten uit de botanica. Ook ratten en muizen en konijnen laten de plant ongemoeid. Begoniaknollen zijn plat en hebben een bolle en een holle kant.


Begonia bollen planten

Plant begoniaknollen altijd met de holle kant naar boven. Laat de grond niet uitdrogen en mest de planten tijdens de bloeiperiode wekelijks bij met vloeibare mest in het. De begonia bollen nu vorst vrij laten overwinteren. Wachten tot de begonia bollen scheuten maken. Als er eenmaal voldoende sterke scheuten aan zitten snijdt je de bollen in twee met een scherp mes.


Elk stukje knol dat je afsnijdt, moet wel een uitloper bevatten. In het voorjaar (februari-maart). Je houdt de bakken in een normaal verwarmde kamer (à °C). Zodra er blaadjes zichtbaar zijn, plaats je de bakken in het licht.


Leg de bol of meerdere bollen erin en maak het gat weer dicht met aarde. Geef de bollen na het planten water, zodat ze goed gaan groeien. Fietsen al vanaf € 1300. Alle merken en soorten fietsen.


Er is een grote groep planten , die we met het ondergrondse deel vermeerderen. Dit zijn de bol -, knol- en wortelstokgewassen. Ze zijn verkrijgbaar van januari tot mei. Het is een echte zomer bloeier, dus als u deze buiten wilt planten doe dat dan pas als het niet meer vriest.


Begonia bollen planten

Let op dat er onderin de plantenbak geen laagje water komt, de zogenaamde natte voeten. Dit water gaat op den duur rotten en kan de plant infecteren. Wanneer je bloembollen in potten wilt planten zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft de bloeitij immers een binnenklimaat kan de bloeitijd vervroegen. Eenjarige bloembollen hebben al hun voeding opgeslagen in de bol , er zijn dus geen strenge eisen aan.


Normaal gesproken heeft de begonia wel wat liefde nodig. Je moet zijn uitgebloeide bloemen weghalen, want anders heb je kans op schimmel. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen, maakt de begonia ook weer nieuwe aan en verleng je de bloeiperiode.


En dat kan best een klus zijn als de begonia flink bloeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts