maandag 27 februari 2017

Natuurlijke zwemvijver zelf aanleggen

Natuurlijke zwemvijver zelf aanleggen

Om hier verandering in te brengen en zelf ook meer te kunnen genieten van wat verkoeling is het wellicht een idee om een zwemvijver aan te leggen. Daar kan het meertje bij jou in de buurt natuurlijk niet tegenop. De zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad. Zomers is het water aangenaam en kun je zwemmen in je eigen tuin, de rest van het jaar ziet hij er mooi en natuurlijk uit. Maar hoe kun je een zwemvijver zelf aanleggen ? Hoe groot moet je tuin eigenlijk zijn?


En hoe zorg je dat hij schoon blijft? Bij een zwemvijver is het de natuur zelf die instaat voor het onderhoud. Waterplanten en natuurlijke filtersystemen (zoals lavasteen) nemen die rol op zich. De filterzone van de zwemvijver bevat zuiverende waterplanten en poreuze gesteenten. Chemische producten als chloor zijn onnodig.


Zwemvijver aanleggen zelf of laten doen? Een zwemvijver aanleggen is wel echt specialistisch werk. Zo dienen de afmetingen correct berekend te worden zodat er een juiste hoeveelheid planten wordt gebruikt voor de waterzuivering.


Natuurlijke zwemvijver zelf aanleggen

U zal vaak te maken met grondwater wat voor problemen kan zorgen. Met een zwemvijver in uw tuin heeft u de voordelen van zowel een vijver als een zwembad. Overweegt u het maken of aanleggen van een zwemvijver ? Troebel water in een zwemvijver is een probleem dat vaak voorkomt wanneer de zwemvijver niet juist is ontworpen en aangelegd. Een natuurlijke zwemvijver hoort altijd helder water te hebben, zonder het gebruik van chemicaliƫn. Een deel is ingericht met planten die het water filteren.


De natuurlijke zwemvijver heeft een prijs die afhankelijk is van de grootte, de diepte en de toevoeging van luxe details, zoals een vlonder aan de zijkant of in het midden. Als u dat wenst behoort ook verwarmd water tot de mogelijkheden. Het maximum ligt daarbij op graden, want hogere temperaturen gaan ten koste van de natuurlijke filtratie.


Natuurlijke zwemvijver zelf aanleggen

Doe het zelf zwemvijver en zwemba biozwembaden, hybride zwembaden. Voor mensen die graag de handen uit de mouwen steken, zwembaden en zwemvijvers in een bouwpakket. Hoewel zwemvijvers in het algemeen wat groter zijn, verschilt een zwemvijver niet zoveel met andere vijvers. U kunt een zwemvijver dus ook zelf maken. U hebt de keuze uit een strakke vormgeving of juist een meer natuurlijke vormgeving.


Ook het ontwerp, de aanleg en het materiaalgebruik verschilt niet erg van een gewone tuinvijver. Het model dat besproken wordt staat ligt ook bij hun in de tuin. Het is wel eens de moeite om te gaan zien.


Ik ga mijne zelf metsen: dat is wat meer afzien maar volgens mij wel veel goedkoper. Al meer dan jaar ervaring in het aanleggen en onderhouden. Verkoelend zwemwater op een warme dag en een natuurlijke uitstraling waar je het hele jaar door van kunt genieten.


Je kunt de zwemvijver het perfecte compromis noemen. Het aanleggen van een zwemvijver in je tuin is daarom zeker een aanwinst. Uiteraard kun je een zwemvijver laten aanleggen door een professioneel bedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.


Als je hiervoor kiest staat je een flinke klus te wachten maar als je klaar bent is de verkoeling letterlijk nabij. Ik zal je door middel van een stappenplan inzicht geven hoe je een zwemvijver kunt maken. Biotop natuurlijke zwemvijver aanleggen.


Dat hoeft echter niet ten koste te gaan van uw zwemplezier. Met een natuurlijke zwemvijver geniet je het hele jaar door van je waterpartij. Heerlijke verfrissing en wellness in de zomer, een mooi stukje natuur in de winter. Fabriceer je zelf een vijver met folie op de bodem, dan is EPDM-folie de beste keuze voor het milieu. Deze folie is sterk en gaat tot jaar mee, net iets langer dan HDPE-folie dat ook een goede optie is.


Vijverfolie van pvc is het minst milieuvriendelijk: de productie belast het milieu meer en het gaat hooguit jaar mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts