woensdag 22 februari 2017

Afrikaanse lelie snoeien

Afrikaanse lelie snoeien

Boek uw Hotel in Leslie QLD online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.


Afrikaanse lelie , blauwe tuberoos) In het algemeen niet snoeien. De bloeistengels worden gebruikt als snijbloem, terwijl de zaadhoofden vaak gebruikt worden in droogboeketten. Snoei eventueel uitgebloeide stengels weg. Deel de plant niet al te vaak! Hoe ouder en groter hij is, des te rijker Agapanthus zal gaan bloeien.


Bij bladverliezende agapanthus sterft het loof gedurende het einde van het groeiseizoen af. Wil je het blad in het najaar toch verwijderen, doe dat dan pas in november. Bladhoudende agapanthus moeten niet gesnoeid worden. Alleen bladeren die geel zijn geworden, mag je.


Afrikaanse lelie snoeien

Ze bloeien van juli tot september gaan de van donkerpaars tot sneeuwwit. Agapanthus africanus is een opvallende plant met vaak diepblauwe of witte bloemen in de zomer. Zo gaat alle energie naar de plant (en wortel) zelf, in plaats van naar de zaadvorming. Door de bloemstengel helemaal tot aan de basis terug te snoeien , zal je ook volgend jaar weer kunnen genieten van mooie grote(re) bloemen.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Zo blijven de kleuren van de cultivars behouden. Je kunt ze ook zaaien, dan is het een verrassing hoe de planten zullen bloeien. Het duurt echter enkele seizoenen eer de jonge planten bloeien. Deze bol bestaat uit enkele tientallen bloemen.


Afrikaanse lelie snoeien

Daarnaast gedijt de plant eveneens prima in de bloemenborder. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


De Agapanthus hoeft niet gesnoeid te worden. Na de bloei hoeft u uiteindelijk alleen de uitgebloeide stengels uit de. De officiele naam van dit bolgewas, de Afrikaanste Lelie of Agapanthus, is afgeleid van het Griekse agapè, dat letterlijk liefde betekent, en anthos,dat voor bloem staat. En wie bezwijkt er nou niet voor een plant die bloemen van de liefde voortbrengt? Om verzekerd te zijn van een goede bloei is een zonnige plaats noodzakelijk.


Normale tuingrond volstaat maar zorg voor een goede drainage. Als je hem goed verzorgt tenminste. Een sensatie voor op je terras! Diepblauw, bleekblauw, wit, kies de kleur die bij u past.


Deze uit Zuid-Afrika afkomstige plant is bij ons helaas niet winterhard en heeft in de winter een speciale verzorging nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts