dinsdag 14 februari 2017

Schoorsteen beschermen tegen vogels

Ahorre Tiempo y Encuéntrelos Aquí. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Een goede schoorsteenkap beschermd uw schoorsteen niet alleen tegen regen.


Het zorgt er ook voor dat vogels niet meer in uw schoorsteen terecht komen en een nest gaan bouwen.

Maar het beschermt omliggende gebouwen ook tegen gloeiend hete asdeeltjes die uit de schoorsteen kunnen ontsnappen. Die hete asdeeltjes kunnen aanzienlijke schade veroorzaken. Om onze schoorsteen te beschermen tegen vogels zouden wij gaas willen spannen en vastmaken met schroeven in de betonplaat bovenop de schouw. Welk gaas moet ik hiervoor gebruiken?


Nog dingen waar ik op moet letten? Voor elk type schoorsteen kunnen we een oplossing aanbieden om verstoppingen door vogels of vogelnesten te vermijden. Dit zijn afdekkappen in beton die helpen om een stabiele trek te bekomen, evenals het beschermen tegen de weerselementen en vogels. Speciaal voor open haarden.


Het gevolg is een goede bescherming tegen regeninslag.

Ze kunnen worden toegepast voor gashaarden, open haarden, allesbranders, centrale verwarming en ontluchtingskanalen. Schoorsteen -, en kraaienkappen worden toegepast tegen regen- en windinval en als afweer tegen nestelende vogels. Immers doordat ze nesten bouwen raakt een schoorsteen al gauw verstopt. Met als gevolg een ongezonde rook en misschien zelfs een brand.


Met andere woorden, je kan beter op veilig spelen en je voorzorgsmaatregelen nemen. Beveilig u tegen nestende kauwen! Het aantal klachten over nestende en broedende kauwen stijgt jaar na jaar.


Neem daarom uw voorzorgen en plaats tijdig een afdoende vogelwering op uw schoorsteenkroon. Best is een inox rooster met openingen van niet groter dan mm liefst ingeboord met inox montagematerialen in uw schoorsteen. De pinnen voorkomen dat de vogels kunnen landen. Omdat dit kunstdraad niet super gespannen staat, begint het te veren als de vogel op de draad landt.


De vogel zal hier niet stabiel staan (de vogel gaat wiebelen, door die veren) en dus een andere plek gaan zoeken om te roesteren. De Firemaster Prestige is een trek verhogende kap wat uw kanaal goed beschermt tegen regen inslag. De kap is gemaakt van roestvast staal en heeft bovenin een veegluik. De Prestige wordt geleverd met roestvast stalen haken waarmee de kap ook op roestvast stalen kanalen geplaatst kan worden. De schoorsteenkap reduceert regeninslag tot een minimum.


Uiteraard houdt u hierdoor niet alleen vogels tegen zich te nestelen in uw dak, ook ander ongedierte krijgt geen kans meer. Naast de vogelschroot biedt Dakenschoorsteenonderhoud. Een schouwkap beschermt je schoorsteen tegen water en vorst en voorkomt dat vogels er zich in nestelen.

Ontdek hier alle types en prijzen. Het lijkt zo leuk vogeltjes onder uw dak, meestal zijn dit musjes of kraaien. Maar helaas richten ze ook schade aan. Vogel en spat bescherming.


RVS, olie gelagerd: vanaf € 35inclusief b. Beschermt het kanaal volledig tegen vogels. Voorkomt terugslag, RVS en olie gelagerd. Door windkracht aangedreven. Vaak zien we de eenvoudige regenkap op de schoorsteen , omdat bescherming tegen regeninslag belangrijk kan zijn of de iets uitgebreider trekkap om houthaarden en open haarden beter te laten trekken en de schoorsteen te beschermen tegen vogelnesten.


Als kauwen er toch in slagen je schouw in te palmen dan kan je het nest verwijderen op het einde van het broedseizoen (september). Geef deze vogels de kans hun jongen groot te brengen en laat je schouw nadien reinigen door een professioneel schoorsteenveger, hij kan eventueel ook het roostertje plaatsen. Wij bieden diverse methoden aan van verjagers tot imitatie vogels.


Na verloop van tijd zullen vogels de plaats gaan vermijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts