woensdag 22 februari 2017

Sneeuwklokjes bloeitijd

Groot assortiment bloembollen direct uit voorraad leverbaar voor scherpe prijzen. Snel, makkelijk en veilig online bestellen! Bekijk ons aanbod en kies uw favorieten! De mooiste voorjaarsbloeiers!


Keuze uit ruim 1soorten! Sneeuwklokjes zijn bloeiend te vinden van januari tot in april.

De bloei vroeg in het jaar lijkt ongunstig voor insectenbezoek en dus voor kruisbestuiving, maar het blijkt niet onmogelijk. Honingbijen en hommels halen bij gunstig weer al vanaf februari uit de sneeuwklokjes een licht oranjekleurig stuifmeel en zelfs een kleine hoeveelheid nectar. Het pollen van kruidachtige planten vergaat veel sneller dan het boom-pollen. We weten daarom veel over de struiken en bomen uit de Europese na-ijstijd bossen, maar veel minder over de kruiden. Als er tot uur na een harde regenbui nog plassen staan, zoek dan een andere plek.


Plant je verschillende sneeuwklokjes dan kun je wel de bloeitijd verlengen, zodat je van de vroege winter tot in de lente van de bloemen kunt genieten. De meeste bloeien echter rond februari en maart. Welke soorten sneeuwklokjes zijn er?


Er bestaan erg veel soorten en rassen die vooral in Engeland veel verzameld worden.

Zet de potjes op een koele plek (2-6°C) Algemene kenmerken. Galanthus nivalis is de soort die het gemakkelijkst verwildert, vooral in vochtige grond. In het najaar genieten ze er wel van een laagje mulch of compost te krijgen.


Galanthus cilicicus en Galanthus peshmenii, twee soorten uit Zuid-Turkije, hebben vaak meer bladeren. De eerste sneeuwklokjes in de tuin ontdekken is elk jaar weer bijzonder. Het zijn een van de eerst bloeiende gewassen die in de tuin te vinden zijn. Ze zijn gemakkelijk te planten en bloeien al vanaf januari.


Als je sneeuwklokjes ziet bloeien weet je dat de lente eraan komt! Je weet dat de lente eraan zit te komen als je de eerste sneeuwklokjes ziet bloeien. Het sneeuwklokje is een bolgewas, en is familie van de narcis. Daarnaast zijn er nog zo’n andere soorten sneeuwklokjes.


De Galanthus elwesii kan zelfs al met de Kerst bloeien! De witte neutrale kleur combineert prachtig bij vele andere (stinzen)bollen. Klik voor combinatie suggesties op onderstaande soorten.


Kou kan hen niet deren, integendeel, hoe langer het koud blijft, des te langer ze bloeien. Wij leveren de bestelde bollen bij u aan huis in de juiste planttijd. Kijk vooral uit naar de voordelige online volumekortingen tot wel ! Deel een pol in tweeën, en plant ze beiden weer in tuin.

Ik heb ooit zelf bij een tuincentrum gekochte bolletjes geplant, maar hier zijn nooit sneeuwklokjes uit komen groeien. Galanthus elwesii is goed te onderscheiden van andere sneeuwklokjes door de brede bladeren die blauwgroen van kleur zijn. Een ander kenmerk wordt gevormd door de twee vlekken op de binnenste bloembladen die elkaar soms raken. Het eerste jaar bloeien ze beperkt, maar als je de sneeuwklokjes in de grond laat zitten, bloeien ze jaarlijks meer en meer. Om de paar jaar kan een pol sneeuwklokjes gescheurd en uitgeplant worden.


Zo kan binnen een paar jaar een veldje sneeuwklokjes gerealiseerd worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts