donderdag 16 februari 2017

Groene aanslag op tegels verwijderen

Groene aanslag of mos op tegels en klinkers? Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel.


Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen.

Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels , maak die dan schoon met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels.


Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Zo makkelijk kun je tegels schoonmaken en groene.


Voor het reinigen van je terras met soda heb je nodig: eetlepels soda, eetlepels groene zeep en liter heet water.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over je hele terras en daarna nogmaals met een harde bezem over de tegels. Alles tegen groene aanslag en het verwijderen van algen. Dit betekent dat je algen aanslag op je tegels hebt. Dit is op verschillende manieren te verwijderen. Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag.


We hebben tips van de expert en luisteraars! Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Mos en groene aanslag verwijderen met chloor.


Chloor of chloorwater word heel veel gebruikt om groene aanslag en mos te verwijderen. Wij zijn er echter op tegen, dit omdat chloor een zeer schadelijke stof is. Het milieu lijdt dus onder iedereen die het gebruikt om van groene aanslag en mos af te komen. Maar onderstaande tips kun je ook gebruiken tegen groene aanslag op de muur of op klinkers, tegels , hout, tuinmeubelen, luifel, parasol of zelfs je cabriodak!


Ik heb in dit artikel alle handige tips voor je verzameld waarmee je zonder gedoe je bestrating en tuinmeubilair weer kunt zuiveren van alg en groene aanslag om alles weer fris te maken. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Bovendien werkt dit ook maar tijdelijk, omdat er “sporen” achterblijven en de.

Door langdurige vochtigheid ontstaat er algengroei. De aanslag verwijder je makkelijk door kokend afgietsel van aardappelen op de groene aanslag te gooien. Grote kans dat je bij de kleurkeuze van je tegels niet voor groen hebt gekozen. Niet echt je favoriete hobby. Algen en mos op terrastegels voorkom je ook door een goede afwatering.


Door regenwater goed in de grond te laten infiltreren en te voorkomen dat het over jouw pad of terras stroomt, vermijd je groene aanslag. Droge tegels en stenen zijn een slechte voedingsbodem voor deze ongewenste plantjes. Zo doe je het: Los de groene zeep en de soda op in een grote emmer met liter heet water. Gooi de inhoud gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels. De groene aanslag is gegarandeerd weg!


Deze aanslag vind je helaas niet alleen op je tegels , maar ook op de muren, schuttingen, tuinmeubels, tuindecoratie, tuinhuisjes en daken. Tuin verzorgen door groene aanslag op tegels te verwijderen. Niets vervelender dan dat alles in je tuin groen wordt van de algen waarna ook mos begint te groeien. In bossen of in natuurlijke tuinen is het.


Ten eerste ziet het er niet mooi uit. En ten tweede kan de straat er verraderlijk glad van worden. Ook ziet een tuin vol met groene aanslag er erg somber uit.


Zeker tegels waar kalk in is verwerkt lopen veel schade op bij het gebruik van azijn voor het verwijderen van groene aanslag. Azijn lost namelijk kalk op. Dit zal niet alleen ten koste gaan de uitstraling van de tegel maar ook ruimte bieden voor nieuwe (en meer) groene aanslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts