maandag 24 april 2017

Paspoortfraude voorkomen

Fraude identiteitsbewijs voorkomen. Vraagt een organisatie om een kopie van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs? Ga dan eerst na of dit nodig is. Vaak is de registratie van het soort identiteitsbewijs en het documentnummer al voldoende.


Zie ook: Welke organisaties mogen een kopie van mijn. Hoe kan ik identiteitsfraude voorkomen ? Ik ben slachtoffer van identiteitsfraude. Hoe herken ik identiteitsfraude?


Hoe voorkom ik dat criminelen mijn creditcard of bankpas skimmen? Paspoortfraude voorkomen is erg belangrijk. Tegenwoordig horen en lezen we steeds vaker in het nieuws dat mensen het slachtoffer worden van paspoortfraude. Dit kan ontzettend vervelend zijn wanneer iemand er met jouw identiteit vandoor gaat en is bovendien ook nog eens strafbaar.


Een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs afgeven, lijkt misschien onschuldig. Helaas komt het steeds vaker voor dat criminelen er met persoonsgegevens vandoor gaan. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) kunnen zij allerlei diensten en zelfs dure leningen afsluiten op uw naam. Identiteitsfraude herkennen en voorkomen. Lees hoe de criminelen te werk gaan en tips hoe je identiteitsdiefstal kunt voorkomen.


De overheid heeft strikte regels om identiteitsfraude te voorkomen. Lees het na en wijs bedrijven op de fouten die ze maken. Kun je geen abonnement afsluiten bij de sportschool zonder kopie?


Slechts een aantal organisaties mag je volledige identiteitsbewijs kopiëren. Dit zijn bijvoorbeeld overheidsinstanties, banken, notarissen, casino’s en je werkgever. Geef dus nooit zomaar je identiteitsbewijs af. Moet je toch een kopie afgeven? Dit vanwege mogelijke paspoortfraude.


Dit is dus erg tegenstrijdig. Buiten paspoortfraude voorkomen is het ook belangrijk dat je de overige regels wat de geldigheid van een paspoort betreft goed bijhoudt. Welke regels er voor de geldigheid van een paspoort gelden verschilt vaak per land. Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van de regels wat identiteit of paspoort betreft voordat je op reis gaat! Breng een stevige borstel aan achter de klep van de brievenbus.


Zo helpt u voorkomen dat post ongemerkt wordt gestolen. Wis alle data op uw computer voordat u deze wegdoet, vernietig de harde schijf. Help dan misbruik te voorkomen. Om jou te helpen hebben wij een aantal tips opgesteld om paspoortfraude te voorkomen.


We krijgen steeds vaker te horen dat mensen het slachtoffer zijn van paspoortfraude. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen , zo is gebleken uit ervaringen van ANWB-leden. We noemen hier een aantal gemelde situaties: Bij verblijf in Rusland en Aziatische landen wordt het paspoort soms ingenomen voor een aantal dagen voor een controle door de autoriteiten. Deze aflevering gepresenteerd door Max van Weezel, met de volgende onderwerpen: 1. Hoe identiteitsfraude te voorkomen ! Op vakantie wil het hotel of de camping altijd dat je een kopie van je paspoort of rijbewijs afgeeft. Of ze willen een kopie maken van je paspoort of identiteitsbewijs.


Dit wordt dan als verplicht gesteld. Je wordt hiertoe vaak gedwongen als je een kamer of campingplek wil huren. Tweede Kamerlid Gerard Schouw (D66) noemt de nieuwe vorm van paspoortfraude zorgwekkend. Dit rapport blijkt al een half jaar in een la te liggen, maar wat heeft minister Ronald Plasterk er in die tijd aan gedaan om dit te voorkomen ? Hij wil opheldering van Plasterk.


Ik wil van minister Plasterk weten hoe dit kan en wat hij er aan gaat doen. Steeds vaker duiken berichten over indentiteitsdiefstal op. Met een kopie van uw paspoort kunnen kwaadwillenden u soms heel veel schade berokkenen. Op diverse gemeentehuizen hangt dan ook niet voor niets tegenwoordig een poster met daarop tips om fraude met uw identiteitsgegevens te voorkomen. Bij de rechtbank Amsterdam moesten vorige week vijf verdachten voorkomen.


Bijna niemand weet dat deze fraude vaker voorkomt. Het platform vergelijkt de selfies vervolgens met de foto van de chauffeur die al in het systeem staat. Op die manier moet de identiteit van de chauffeur worden bevestigd.


De regeling moet voorkomen dat taxichauffeurs en koeriers op accounts van anderen rondrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts