woensdag 19 april 2017

Kunstgras waterveld

Kunstgras: dé uitkomst voor balkon, terras of tuin. Is het gras groener bij de buren? De grootste collectie kunstgrassen hier! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. In de afgelopen jaren is de vraag bij particulieren naar hockey kunstgras behoorlijk toegenomen voor in de tuin.


De zwaarste kwaliteit waterveld en tevens het officiële type van het WK Hockey en uitgebreid getest door clubs op het hoogste niveau. Deze mat gemaakt door GreenFields is een van de meest recente innovaties, een kunstgras systeem ontwikkeld in nauwe samenwerking met technologie-specialist TenCate en toonaangevende hockeyers. In zijn ontwikkeling, is TX is uitgebreid getest door clubs te spelen op het hoogste niveau. Een kunstgras hockeyveld is te realiseren met verschillende soorten kunstgras.


Het aanleggen van een hockeyveld vraagt om vakmanschap en een professionele aanpak. Kies voor tweedehands kunstgras indien u een voordelige en tegelijkertijd mooie bedekking zoekt voor uw crossfit of fitness vloer. Door de stevige rubberen ondermat zijn ze uitermate geschikt voor de paardensport.


Daarnaast ook bij een nieuw veld. De kunstgras hockeyvelden van Vario zijn zogenaamde semi- watervelden. De onderlaag van semi- watervelden wordt afgedekt met een kleine infill van zand. De zandlaag wordt volledig bedekt door de kunstgrasvezels. Dit stimuleert een hoge speelsnelheid en uitstekende balrol, waardoor het lijkt alsof je op een waterveld hockeyt.


Watervelden het duurst zijn van de verschillende kunstgrasvelden? De kosten hiervoor liggen tussen € 105. Een waterveld gaat zo’n à jaar mee. De kleur van de kunstgrasmat kan veranderen door UV-straling?


De hoogte van de grasspriet varieert tussen mm bij watervelden tot mm bij zandgevulde velden? Ook raden wij u aan om eens te kijken in ons ruime assortiment aan kunstgras coupons. Hockey kunstgras kunt u kopen op rollen van meter breed. Misschien zit uw afmeting hier wel bij zodat u kunt profiteren van een zeer voordelig geprijsd stukje kunstgras.


Klassieke watervelden zijn om die reden dan ook veelal te vinden bij de grotere (top)hockeyclubs, aangezien er ook semi- watervelden in gebruik zijn. Een semi- waterveld bestaat uit een korte vezel, half gevuld met instrooizand voor de stabiliteit van de mat. Omdat de mat maar tot de helft gevuld is , wordt het zand vrijwel volledig afgedekt door de resterende vezel. Hierdoor wordt, na het bewateren van het vel hetzelfde effect gecreëerd als een volledig waterveld.


Voor waterkunstgrasvelden is het volgende van belang: een waterveld dient onder natte condities bespeelt te worden. In de winter worden waterinstallaties afgesloten en is het dus niet mogelijk om het veld via besproeiing nat te maken. Decennia terug werd hockey nog gespeeld op echt natuur gras. De ontwikkeling van kunstgras heeft ook de hockeysport ingrijpend veranderd. Door de overgang van echt gras naar zandingestrooide kunstgrasvelden, semi-water en volledige watervelden is het spel vele malen sneller en aantrekkelijker geworden.


Het grote nadeel van een zandingestrooid kunstgras hockey veld is dat deze meer onderhoud nodig heeft. Dit onderhoud houdt in dat het veld met regelmaat moet worden opgeborsteld (bij voorkeur met een borstelmachine) en moet worden bijgezand. In de late jaren ’deed kunstgras zijn intrede en dit werd in de jaren ’geleidelijk opgevolgd door het waterveld. Het semi- waterveld is een goedkopere vorm van een waterveld.


Kunstgras waterveld

De bal rolt sneller op kunstgras en nog weer sneller op een waterveld. Om het hockeyspel sneller te maken is een semi waterveld een prima oplossing. Omdat het veld beregend wordt en de vezel het zand afdekt, oogt en speelt het als een waterveld. Kenmerkend voor een semiwaterveld is de hoge balsnelheid. De speleigenschappen lijken op elkaar.


Een betere spreiding van de aanleg van kunstgrasvelden is volgens Theo Verhagen ‘zeker een optie’. Ik denk aan een langere periode. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het gras niet goed kan gedijen omdat het veld beschut of binnen ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts