dinsdag 25 april 2017

Klimplant schaduw bloemen

Klimplant schaduw bloemen

Kwaliteit voor lage prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Er zijn een aantal klimopsoorten, met bonte bladeren die ervoor in aanmerking komen. Van klimmers met een neutraal uiterlijk, tot klimplanten met opvallende bloemen.


Afhankelijk van jouw smaak kies je een schaduw klimplant die bij je past. De klimop als schaduw klimplant. De hedera, ook wel bekend als de klimop, is een populaire soort onder de klimplanten en groeit prima in de schaduw. Ze zorgen voor verticale accenten en maken gebruik van ruimte die in veel tuinen onbenut blijft: de hoogte.


Klimplanten geven een nieuwe dimensie aan het tuinieren. Klimmende heesters kunnen langs muren klimmen, een pergola versieren, maar ook als bodembedekker dienst doen en zelfs in een pot groeien. Ideale klimplant voor in de schaduw : klimop.


Klimplant schaduw bloemen

Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. Ze staan stevig geworteld in de gron maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van alle klimplanten die ook prima in de schaduw groeien en bloeien.


Zijn snelle groeiers en binnen notime heb je een muur of schutting groen. Het leuke van clematis is, dat je verschillende rassen door elkaar kan laten groeien die in verschillende maanden verschillende bloemen geven. Denk ook eens aan een kiwi als klimplant , dit is een supersnelle groeier.


Om zeker te zijn van vruchten hebben we het ‘kiwi-huwelijk‘ voor je: een mannetje en vrouwtje in een pot. Vraag ernaar in de winkel! Lees hier alles wat je nodig hebt om je klimplanten te laten klimmen. Beste mensen,Vandaag wil ik aan het einde van de middag even naar de Intratuin (ben een Nederlander , of is Interatuin ook Belgisch?) gaan om daar een vaste klimplant te kopen voor op mijn kleine achterplaatsje. Deze heeft mooi groene bladeren en leuke witte bloemblaadjes.


Bijna alle klimplanten zijn winterharde klimplanten. Leiplanten hebben veel hulp nodig, als je ze langs een muur wilt. Groenblijvende klimplanten online! Vergelijk nú soorten op Beslist. Vragen over uw product of over uw klachten.


Klimplant schaduw bloemen

Bel of mail met één van onze experts. Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Deze klimmers hebben verschillende bloeitijden waardoor u lang kunt genieten van mooie bloemen. Een andere bekende klimmer die snel groeit is de blauweregen. Wist u dat er van de blauweregen ook een witte en een roze variant bestaat? Het aanbod voor klimplanten in de schaduw is een stuk kleiner.


Klimplant schaduw bloemen

Als klimplanten niet omhoog kunnen klimmen, zullen zij uitgroeien tot een bodembedekker. In ons assortiment vindt u vele soorten klimplanten. Deze planten zijn vaak uitbundige bloeiers met veel bloemen. Maar hoe meer schaduw , des te minder bloei. De meeste klimplanten staan graag in de zon en zijn vrijwel winterhard.


De Sterjasmijn, ook wel Toscaanse jasmijn genoem is een klimplant met vele bloemen. Het zijn geurende bloemen die van het voorjaar tot laat in de zomer bloeien. Vooral in het begin overspoelt hij je met zijn vele bloemen. Deze klimplant kan je planten in de schaduw , maar ook op een zonnige plaats.


Ze bloeit in juni en het is aan te raden om deze plant niet te snoeien. De passiebloem is een aparte plant met prachtige bloemen in de kleuren paars, wit en roze. De trompetbloem is een snelgroeiende klimplant met grote trompetvormige bloemen in hele felle oranje, rode of gele kleuren. De wilde wingerd is een prachtige snelgroeiende klimplant met felle oranje bladkleuren.


Kortom, vele soorten klimplanten voor elke. Een prachtige bloeiende plant voor in de schaduw van bomen en struiken of op een plek met enkele uurtjes zon is het gebroken hartje. Met zijn hartvormige roze met witte bloemen is deze plant een echte aanwinst voor je tuin.


Wel verliest hij zijn blad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts