vrijdag 21 april 2017

De bruine rat

De bruine rat

Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Macht Sie reich in Tagen! Dit heeft de mens echter ook voor een groot deel aan zichzelf te wijten.


De bruine rat

Wil je een bruine rat vangen dan is het belangrijk dat je een goede plaats uitzoekt. Over het algemeen zal een bruine rat niet in een val lopen die ergens midden in een ruimte is geplaatst. Zet een val altijd tegen en wand of in een hoek.


Wat te doen tegen overlast bruine ratten? Wil je geen bruine rat in je huis of bedrijf dan is het raadzaam om weringsmaatregelen te nemen, de eventuele voedselbron op te sporen, en het nemen van andere preventieve maatregelen. De vacht van de buik is wat lichter dan de vacht van de rug. Indien deze preventiemaatregelen niet volstaan om de populatie bruine ratten onder controle te houden, is bestrijding noodzakelijk: Klemmen of vangkooien kunnen effectief zijn voor kleine populaties bruine ratten of als signaalfunctie. De bruine rat heeft een stompe snuit, zijn staart is lang en dik en zijn rug grijsbruin.


Maar gezien de bruine rat intelligent en wantrouwig is, zijn deze middelen niet altijd even efficiënt. In koude nachten is hij ook wel overdag actief. Voordat de bruine rat zijn hol verlaat, onderzoekt één rat (ook wel pionierrat genoemd) ongeveer twee minuten lang de omgeving. Dit gedrag wordt ‘zekeren’ genoemd.


Welkom op de site van het resistentieonderzoek van bruine ratten. We zijn gestart met een nieuw onderzoek naar genetische resistentie d. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van IPM beheersingsplan, waarbij nauw wordt samengewerkt met de plaagdierbeheersingsbranche. De zwarte rat is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Maar hoe herken je een zwarte rat en waarin verschilt deze met de bruine rat ? De kleur is niet altijd een goed onderscheidingskenmerk. Het gewicht van een volwassen bruine rat is gemiddeld 4– 5gram.


De bruine rat

De ontwikkeling van de bruine rat is vrij snel: de vrouwtjes zijn na circa maanden geslachtsrijp en kunnen in hun korte leven (ca. jaar) tot wel worpen van – jongen ter wereld brengen. De bouw is een stuk steviger dan die van de zwarte rat , daarnaast is de snuit van de bruine rat ook wat stomper. Erg kenmerkend is de dikke, vrijwel kale, staart.


Z ouden we kunnen stellen dat er geen overlast is? Dat is een gevaarlijke vraag. In theorie is de bruine rat geen parasiet, maar een commensaal. Het is de enige rattensoort die in riolen voorkomt en wordt daarom ook wel de rioolrat genoemd. De rat komt zowel binnen als buiten veel voor.


Het rattenhol wordt vaak naast een huis, bedrijfspand of schuur gebouwd en is altijd in de buurt van water en voedsel. Winters leeft de bruine rat vaak in huis, onder vloeren of tussen muren. De gemiddelde levensduur in het veld is ongeveer jaar.


Welke schade richten bruine ratten aan? Een enkele kleurvariatie komt soms wel voor. Zijn staart meet ook nog eens cm. Ratten planten zich razendsnel voort.


De bruine rat

Verschillende soorten ratten: de bruine rat. Opvallen zijn de stompe snuit en de relatief korte staart. Een bruine rat wordt gemiddeld jaar oud. Bloed op het behang De taak zit er hier voorlopig op.


Bruine ratten kunnen uitstekend graven en zwemmen en zijn vooral ’s nachts actief. Jesse stopt een dode rat die vannacht in een val van Rob en Jill is gesukkeld – aangetrokken door de lekkere pindakaas waarmee ze besmeerd was – in een pot. Lokaas en de kieskeurigheid van bruine ratten. Dat wil zeggen dat bruine ratten alles eten, zowel plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen.


Het ligt voor de hand te denken dat deze alleseters ook letterlijk alles eten. Maar dat is bepaald niet zo: bruine ratten zijn juist erg kieskeurig in wat zij vreten. Is groter dan de zwarte rat.


Uiterlijk - rug meestal grijsbruin, buik lichter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts