maandag 24 april 2017

Het oogkids

Gratis en snel auto onderdelen zoeken bij 1autosloperijen! Zoek slooponderdelen op kenteken. Het kamerwater wordt in het Straallichaam gemaakt.


Dit is eigenlijk de informatiekabel die het oog verbindt met de hersenen. In tegenstelling tot de ogen van andere primaten is bij de mens ook het oogwit (harde oogrok) zichtbaar. Hierdoor is bij een mens gemakkelijk waar te nemen in welke richting hij kijkt.

Een oogziekte moet zo snel mogelijk behandeld worden, maar wordt vaak te laat herkend. Op zoek naar informatie over oogziektes? Lees alles over glaucoom, maculadegeneratie, staar, retinopathie en andere oogziektes op Oogfonds. Een cornea-erosie kan ook ontstaan door te hardhandig wrijven in het oog , door beschadiging tijdens een oogoperatie of door een niet goed passende of beschadigde contactlens.


Het beschadigde deel van het hoornvlies kleurt dan groen aan. Hij was de eerste die zag wat met het blote oog niet te zien was. Diertjes nog kleiner dan speldenkopjes.


Deze spanning wordt de oogdruk genoemd. In veel culturen wordt de zon opgevat als een kracht die alles overziet en wordt door een oog gesymboliseerd.

In veel antieke Aziatische talen wordt ‘zon’ en ‘ oog ’ zelfs met hetzelfde woord aangeduid. In de symboliek van de vrijmetselaars staat het alziend oog vaak in een driehoek met een stralenkrans. De bouw en werking van het oog.


Licht komt het oog binnen via de pupil, dit is de ronde opening in het midden van de gekleurde iris. Deze opening wordt groter in het donker en kleiner bij fel licht. Voor de iris met de pupilopening zit de voorkant van het oog , het hoornvlies.


Het gekleurde rondje is de iris. Achter de pupil ligt de ooglens. In het midden van de iris zit de pupil. Door de pupil komt licht naar binnen. Het licht gaat door de ooglens.


De informatie en de opgenomen links op dit plein zijn met veel zorg samengesteld. Dat vlies zorgt voor voeding van het oog. Het vaatvlies gaat aan de voorkant van je oog over in de iris, of in het regenboogvlies. De binnenste laag van het oog heet het netvlies, de zintuigcellen liggen hierin.


De cellen worden geprikkeld als licht het oog binnenkomt, in de cellen ontstaan dan impulsen. Maar uitlopers van het stormsysteem kunnen de stilte doorbreken. De temperatuur in het oog is mil zo is het op kilometer boven de zeespiegel tien graden warmer dan in de orkaan rondom.


De plaats van het oog , midden in de orkaan, maakt het oog windstil.

Hoe werkt ons oog eigenlijk? De oogzenuw geleid de impulsen naar de. Om goed te zien is het nodig dat voorwerpen uit de omgeving een scherp beeld projecteren op ons netvlies. Hoe langer het luie oog niet wordt gebruikt, hoe lastiger het wordt om met dat luie oog nog wat te kunnen zien.


De buitenste laag van het oog is het harde oogvlies. Het oog zit vrij complex in elkaar. Dit vliesje geeft het oog zijn stevigheid. Pijn aan de ogen bij bewegen, knipperen of in alle omstandigheden, kan veroorzaakt worden door iets onschuldigs, zoals een vuiltje in je oog. Dit kan even vervelend prikken, maar door de productie van extra traanvocht wordt het euvel snel weer verholpen.


Zorg dat je niet te hard in je oog wrijft, want dat kan een gesprongen adertje veroorzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts