vrijdag 14 april 2017

Opvoerhoogte pomp

Opvoerhoogte pomp

Met meer dan miljoen maandelijkse bezoekers en 8. Bespaar tot wel via kiesproduct. Alle Merken - Snelle Levering - Bestel Nú! De opvoerdruk wordt nog dikwijls in meter waterkolom uitgedrukt en dan spreekt men van opvoerhoogte. Vroeger was dit altijd het geval, waardoor opvoerdruk en opvoerhoogte dikwijls door elkaar gebruikt worden. De formules die in dit artikel gegeven worden, zijn nodig voor het berekenen van de druk die een pomp moet leveren.


Berekenen van de opvoerhoogte die een pomp moet leveren. Leer hoe u de opvoerhoogte van een pomp berekent. Ik vind je vraag een beetje onduidelijk. Normaal gesproken is de opvoerhoogte toch gewoon een maat voor de opvoerdruk van de pomp ? In dat geval hebben de snelheden er niks mee te maken. Deze standen kunt u zelf kiezen.


Een lagere pompstand heeft als gevolg dat er een lagere opvoerhoogte en lagere debiet is. De pomp werkt bij een lagere stand ook minder har hier kunt u energie mee besparen. Maat voor de druk van water veroorzaakt door niveauverschillen tussen een vrij vloeistofoppervlak in een tank en het punt waar de druk wordt gemeten. De hoogte waarop water door een pomp kan worden gebracht in een denkbeeldige verticale pijp bevestigd aan de pomp.


Opvoerhoogte pomp

Je herkent een A-label pomp aan een Energie Efficientie Index (EEI) waarde onder de welke op de pomp vermeld staat. Als er geen EEI waarde op een pomp staat, kan je ervan uitgaan dat het geen A-label pomp is. Voordelen van A-label pompen.


Als je een nieuwe cv-ketel wilt kopen is het zinvol om een ketel met een A-label pomp te kopen. Een grondwaterpomp wordt gebruikt om grondwater te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het beregenen van uw tuin of gazon. Dit is een bak waar het afvoerwater in komt. In deze bak bevindt zich een veel sterkere pomp welke wel de gewenste opvoerhoogte kan halen. Er moet een onderwater-motorpomp worden toegepast.


Om de benodigde opvoerhoogte te bepalen, gaan wij uit van de volgende gegevens. De pomp transporteert het water uit het onderste reservoir naar de gewenste hoogte. Hierbij is het niet voldoende om het debiet van de pomp aan de geodetische opvoerhoogte aan te passen.


Want op het laatste aftappunt, b. In een circuitsysteem hoeft de pomp alleen maar de drukverliezen te ondervangen, omdat er geen geodetische opvoerhoogte hoeft te worden overwonnen (geodetische opvoerhoogte = het hoogteverschil tussen het gemiddelde waterniveau in het leidingsysteem en het hoogste punt in het systeem). Al het water dat omhoog gaat, stroomt ook weer naar beneden. Opvoerhoogte : dit is het aantal meters dat de pomp omhoog of naar beneden kan verpompen. Gebruikt u de pomp voor uw centrale verwarming en uw woning heeft woonlagen, dan is een minimale opvoerhoogte van ongeveer meter vereist. De benodigde opvoerhoogte is meestal 1tot 200mmbar.


Opvoerhoogte pomp

Bereken de opvoerhoogte die de pomp moet leveren bij het gegeven debiet om aan de eis te kunnen voldoen dat de overdruk bij het bovenste tappunt minimaal 1kpa is. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen. Een pomp met een capaciteit van 2. Bij kwalitatief goede pompen staat altijd de maximum- opvoerhoogte vermeldt. De NPSHa is functie van het systeem waarin de pomp staat.


Het is het overschot aan druk van de vloeistof, uitgedrukt in meter vloeistofkolom absoluut, boven zijn dampspanning als deze vloeistof aan de zuigzijde van de pomp aankomt, om minstens zeker te zijn dat de geselecteerde pomp niet caviteert. Tip: Kies voor een ruime marge bij het bepalen van de juiste dompelpomp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts