donderdag 6 april 2017

Absintalsem

Absintalsem

Heeft u vragen of opmerkingen? Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen. De plant vormt een wortelstok (rizoom). Aan de knoppen van absintalsem wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven.


Absintalsem komt voor op droge, kalkhoudende, stikstofrijke, bewerkte gronden. Absint is een kruid met geneeskracht waar je niet teveel van moet nemen, alleen als je het echt nodig hebt. Het is gevaarlijk in het verkeer en is verslavend. Wat de meeste mensen niet weten echter, is dat het alsemkruid absintalsem een enorme waslijst aan voordelen voor onze gezondheid te bieden heeft. De absintalsem komt van nature voor in onze streek.


De geur weert insecten waardoor de planten die in de buurt staan ook beschermd worden. Artemisia Absinthium is een kruid dat gebruikt werd als smaakmaker in Vermouth en de Absinth likeur. Voor de ontdekking van kinine was absintalsem het koortsverdrijvende middel bij uitstek en het is wormafdrijvend. Verwant aan in het wild voorkomende bijvoet. Sterk krui verwant aan de in het wild voorkomende bijvoet (Artemisia vulgaris).


Absintalsem

Alsem is grijzer van kleur en sterker van smaak. Meer onderzoek is nodig om de resultaten van deze studie te bevestigen, de veiligheid van (langdurig) gebruik van absintalsem vast te stellen en te achterhalen hoe deze plant precies werkt bij de ziekte van Crohn. Naast het genoemde thujon bevat absint diverse andere stoffen. Slechts in zeldzame gevallen werd de groene kleur verkregen door het toevoegen van het giftige koper of indigo.


Absinthium, als Platearis telt, Es een Cruut van groter ghewelt, Bitter sere ende doet groet goet. De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als vrij zeldzaam en matig afgenomen. Het is een vaste plant, die van nature voorkomt in de gematigde streken van Europa, Azië en Noord-Afrika. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 1cm.


Absintalsem

De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Ter kennisgeving: Door de huidige wetgeving zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassing van kruiden. Deze plant brengt, ondanks zijn smaak, ontelbare voordelen met zich mee.


Ontdek hieronder alle geneeskrachtige eigenschappen van absintalsem ! Al in de oudheid was absintalsem een symbool van bitterhei verjager van boze geesten en insecten. Het bittere aftreksel van de knoppen speelt een rol in de smaak van dranken als vermouth en absintlikeur. Koop nu de Absint alsem (Artemisia absinthium) v. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Thujon, het plantaardige bestanddeel uit absintalsem , zou een hallucinerende werking hebben. Dus al snel verscheen een vervangend soortgelijk aperitief op de markt.


Ook met anijssmaak, maar zonder de actieve bestanddelen van de artemisiaplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts