donderdag 6 april 2017

Geluidswerende schutting ervaringen

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. De grootste collectie schuttingen hier! Ik heb nu een aantal dagen dit forum doorgespit en ik zie dat er erg veel mensen geholpen zijn met hun geluidsoverlast in de tuin. Schuttingen tegen de laagste prijzen. Ik ben erg nieuwsgierig hoe de ervaringen zijn van gebruikers.


Om geluid zoveel mogelijk buiten of binnen uw binnenplaats of tuin te houden is een geluidswerende schutting (geluidsscherm) nodig. Een dergelijke schutting wordt gemaakt van zware materialen zoals watervast betonplex, baksteen of perspex. Ook dient de schutting zo hoog mogelijk te zijn, denkt u maar aan een geluidsscherm langs de snelweg. Geluidswerende schutting laten plaatsen. Het monteren van een schutting moet erg nauwkeurig en stevig gebeuren.


Zij zorgen ervoor dat dankzij een stevige constructie u schutting lang meegaat. Vaak loopt een tuin niet helemaal recht of zijn er andere bijzonderheden. Heb je die ruimte niet, dan is een geluidswerende schutting een optie, bijvoorbeeld de Greenwall Compact. Deze geluidswerende panelen zijn net als ‘gewone’ schuttingen tegen of tussen palen te zetten en nemen maar weinig ruimte in beslag.


Het leuke van deze kokos schuttingen is dat je er makkelijk een klimop of andere plant tegenaan kunt laten groeien om de schutting nog leuker aan te kleden. Planten tegen geluidsoverlast in tuin. In plaats van een houten of betonnen schutting kun je natuurlijk ook van planten een schutting maken. De meeste mensen kiezen voor een schutting van hout, hardhout of kunststof.


Dat is vaak niet genoeg om geluid uit je tuin te weren, je kunt dan beter kiezen voor een geluidswerende schutting. Doe eerst de check (hier links onder). Er is verschil in toegestane hoogte van een schutting tussen buren-erven en grenzen aan de openbare weg.


Een geluidswerende schutting. Wij hebben voor jou een geluidswerende schutting. Deze schutting zorgt dat geluiden van buitenaf minder hard doordringen in jouw tuin.


Het zijn schutting delen gemaakt van kokos. Ze nemen niet het gehele geluid weg, maar wel veel. Ik had vroeger een heg van coniferen. Die was denk ik wel 80cm breed. Op een gegeven moment vervangen voor een schutting zodat de tuin groter werd.


Wat een spijt heb ik daar van gehad. De coniferen dempte gigantisch veel geluid. Werking van geluidswerende tuinafscheidingen.


U laat zich daarom best adviseren door mensen die er ervaring mee hebben. Eventueel kunt u een akoestisch onderzoek laten uitvoeren. Dat zegt u hoeveel geluidsreductie het plaatsen van schermen zal opleveren. Daarnaast is het bij een geluidsdichte schutting niet nodig om een fundering te plaatsen: de betonpalen van de schutting gaan de grond in en bieden de nodige stevigheid. Door de moderne looks van een betonschutting past deze goed in een eigentijdse tuin.


In deze video vertelt Jurgen alles over de werking van een geluidswerende schutting. LET OP: De daadwerkelijke werking van een geluidsscherm is afhankelijk van de situatie. Zo bepaalt de afstand van de bron tot het gelui de hoogte van het geluidsscherm en de afstand van het scherm tot de ontvanger uiteindelijk de daadwerkelijke geluidsreductie. Greenwall levert behalve de Greenwall Classic, een trapeziumvormig haagelement, nu ook de Greenwall Compact, dat als een schutting tussen palen te plaatsen is. Dit kan begroeid worden met verschillende klimplanten.


Op de foto zie je een prachtig artistiek voorbeeld. Een smid bij jou in de buurt ziet het misschien wel zitten om iets dergelijks creatiefs in elkaar te gaan zetten. Uiteraard is een geluidswerend tuinscherm niet alleen noodzakelijk om je buren te doen stoppen met afluisteren. In sommige gebieden is er gewoon te veel lawaai van de straat afkomstig. Om je rust te bewaren kan het dan ook gewoon noodzakelijk zijn om te kiezen voor geluidswerende tuinschermen.


Het geluidsscherm zit vast in een frame van verzinkt staal. De kokowall is een schutting , die bestaat uit een geluidsscherm en kokos. Wij kunnen ook de plaatsing van uw schutting voor u regelen. Lees er meer over in ons blog over schutting laten plaatsen of ga voor een offerte naar de pagina hout beton schutting inclusief plaatsing.


Lees dan ons blog over zelf een schutting plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts