woensdag 26 april 2017

Catalpa boom snoeien

Zoek naar boom snoeien op de nieuwe KensaQ. Volg bij deze boom de algemene snoeiregels van bomen. Veel bomen snoei je namelijk gewoon in de winter.


Catalpa boom snoeien

Omdat de trompetboom snel bevriest kun je deze niet in de winter snoeien. Het wel aan te raden om voor het snoeien onze video over bomen snoeien te bekijken. De boom ziet er even uit als een gesnoeide knotwilg, maar groeit later in het voorjaar weer uit tot een goed gevulde boom. De bolcatalpa snoeien hoeft maar een keer per jaar. Wij kunnen de catalpa snoeien tijdens een tuinonderhoudsbeurt.


De gewone trompetboom kan je snoeien als je niet genoeg ruimte hebt. Wanneer snoei je een catalpa ? Een bolcatalpa snoei je in januari of februari en de gewone catalpa in november of oktober. Alhoewel je de meeste bomen in hun rustperiode (wintermaanden) kunt snoeien , vormt de catalpa een uitzondering op de regel. Snoei dus niet als het vriest want dan kan de catalpa scheuren.


Door de catalpa te snoeien hou je hem mooi in vorm en voorkom je dat hij te groot wordt. Kies je ervoor om de catalpa niet te snoeien kan de kroon van de boom wat rommeliger en erg vol worden. Met een snoeizaag haal je de takken helemaal weg tot de basis van de knot. Laat je de takken langer dan krijg je een veel dikkere knot of zelfs knotten op de knot.


Vanuit het hout vormt de boom weer nieuwe knoppen zodat de nieuwe scheuten vanaf de basis beginnen. De eerste is een vrijuit groeiende boom die eigenlijk alleen in grote tuinen past. Het snoeien van een catalpa vergt enkele snoei -stappen.


Catalpa boom snoeien

Catalpa of bolcatalpa snoeien. Op deze pagina geven we je advies voor het op de juiste manier snoeien van een catalpa , kom je erachter wanneer je het beste kunt snoeien en welk gereedschap je daarvoor kunt gebruiken. Lees onze snoei -tips en ga direct aan de slag met je eigen catalpa.


Deze kan namelijk snel bevriezen. Zijn bladeren zijn bij het uitlopen goudgeel. Nana’ is een klein blijvende boom die hooguit m hoog wordt. De bladeren zijn frisgroen. Dan kun je goed zoen hoe je takken kunt afknippen en wat het juiste.


Eind november of anders begin maart is de beste tijd om een bolcatalpa te snoeien. Ik zal uw raad opvolgen dan heb ik aan één snoeibeurt genoeg per jaar. In verband met het steeds groter worden van de geknotte ent, had er mij al iemand gezegd dat hij bij het snoeien in maart,rondom wat stukken afzaagde om de bomen in toom te houden ? Wil je weten hoe je deze boom moet snoeien ? Bekijk dan de pagina catalpa snoeien. Elke catalpa boom krijgt weer een ander soort bloem en de bloeitijd verschilt ook. Verder zijn de catalpa bomen te herkennen aan de lange peulen die uit de boom groeien.


U kunt ook snoeien als het nodig is, bv als de boom last heeft van schimmels. Maar als u snoeit vlak voor of tijdens de winter, is het merg erg zacht en neemt bij vochtig weer water op. Als het dan gaat vriezen kan de boom beschadigen. Als u helemaal niet snoeit , ontstaat er veel dood hout wat afbreekt tijdens de wind.


Catalpa boom snoeien

De boom laat zich prima snoeien en loopt eigenlijk altijd weer uit, Kijk goed waar je zaagt en probeer je de vorm die overblijft goed voor te stellen. Begin met slechte, zieke en lelijke takken geheel weg te zagen en pas daarna de nodige takken om de vorm kleiner te maken. Omdat de kroon van deze boom geënt is op een onderstam, is het belangrijk om deze niet te groot te laten worden.


Vooral op een winderige plaats. Dan bestaat de kans dat hij afbreekt. In onze plantenindex kun je jouw boomsoort opzoeken en kijken wat de beste snoeitijd is voor jouw boom.


Catalpa boom snoeien

Kijk ook eens bij fruitbomen snoeien , appelboom snoeien , dakplataan snoeien , catalpa snoeien en leilinde snoeien. Een boom hoef je niet te snoeien , maar als hij niet te groot mag worden is het verstandig dit wel te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts