maandag 25 april 2016

Rosa rubiginosa

Zoek naar wilde roos op de nieuwe KensaQ. Dit soort roos bloeit van juni tot augustus. De struik is verder ook te herkennen aan de sterk haakvormig gebogen stekels. Rosa rubiginosa wordt naast Wilde roos ook wel Egelantier genoemd. De soort komt van nature voor in Europa, de Kaukasus en Noordwest-Afrika en is van daaruit verder verspreid naar Australië, Nieuw-Zeelan Noord- en Zuid-Amerika en mogelijk ook naar Zuid-Afrika.


It is classified as a restricted plant in New Zealand and is banned from sale, propagation and distribution in the Aucklan Canterbury, and Southland regions.

The New Zealand Department of Conservation classifies R. De naam komt komt via het Griekse rodon van het Oudperzische wurdo (doornstruik). Rubiginosa betekent roestig of roestkleurig. In juni en augustus bloeit de roos met rozerode bloemen met een wit centrum.


Na de bloei komen de rozenbottels. Op de takken zitten haakvormige stekels. De bottels zijn tamelijk groot en eivormig, oranjerood van kleur. Rimpelroos ( Rosa rugosa): een doornige struik.


De nerven van de bladeren zitten zo diep in het bla dat het gerimpeld lijkt.

Deze Wilde Roos komt van nature in Nederland voor en kan een hoogte bereiken van ongeveer meter. De natuurlijke huidverzorgingsproducten van Rio Rosa Mosqueta bestaan allemaal uit rozenbottelolie uit het Andesgebergte, aangevuld met 1 biologische ingrediënten. De rozenbottelolie is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren zoals omega en antioxidanten en vitamines wat de huid helpt om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken. Ficus rubiginosa Ficus rubiginosa.


Grindelia squarrosa Gomplant. Het is dus een wilde roos, kenmerkend met doorns en rozenbottels. Door wrijving komen er uit deze klieren een heerlijke geur. De egelantier is een roos die van nature voorkomt in de Benelux.


Lees hier meer over de egelantier. Het is een struik die even hoog als breed wordt. Rozenbottelzaad bevat linolzuur en alpha-linolzuur voor opbouw van prostaglandine. Zijn bloemen zijn roze van kleur en hebben een geel hart.


Eglantier staat op zonnige, licht beschaduwde, droge, matig voedselrijke tot voedselrijke, zwak basische tot kalkrijke, stikstofarme tot stikstofrijke bodems, m. Deze olie wordt gewonnen uit het zaad van rozenbottels. Het blad heeft een sterke appelgeur, vooral goed te ruiken na een onweersbui. Maar ook in het vroege voorjaar als de knoppen op van die vochtige warme dagen gaan.


Stekels min of meer sterk gekrom meestal haakvormig gebogen, tot even lang als breed. Bloemsteel met of zonder gesteelde klieren.

Hoogte bloeiende plant 60-m. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Hij geurt sterk naar appel. Stuiken en heggen zijn ideaal voor vogels om zich in te verschuilen. Een variatie van planten in uw tuin trekken veel tuindieren aan.


Van prachtig zingende vogels tot nuttige. Het verspreidingsgebied van deze roos is geheel Europa tot in de Kaukasus. In Nederland liggen natuurlijke vindplaatsen vooral in Zuid-Limburg. I think there might be a confusion between species here.


The corresponding Spanish article is about La rosa mosqueta. Besides their use as seed-propagated understocks, this also explains why it was propose some years ago, to propagate the Caninae species used to produce the hips necessary to make the popular rose hip dessert soup in Sweden (R. canina, R. rubiginosa , Rosa dumalis Bechst., Rosa sherardii Davies and Rosa villosa var. mollisima Rau) by seed. Bloeit in de zomer mooi rozerood met een wit hart en krijgt in de nazomer knalrode ronde tot ovale rozenbottels.


Als je langs de onderkant van de bladeren wrijft komt er een aangename appelgeur vrij. Rosa rugosa, is een sterke roos die men in het wild veel in de duinen tegenkomt. Een zeer geschikte roos die bestand is tegen zeewind en in zandgrond geplant kan worden.


Hierdoor vormen ze vaak dichte groepen struiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts