vrijdag 22 april 2016

Processierups

Processierups

De volwassen vlinder is een onopvallende nachtvlinder die zeer goede schutkleuren heeft. De spanwijdte van de vleugels varieert van tot centimeter. Al een aantal jaren worden we tijdens de zomermaanden geplaagd door.


Processierups

Kaal gevreten eikenbomen en ernstige jeukhinder bij. Processierups bestrijding en verwijdering van de eikenprocessierups. We zijn dagelijks bereikbaar tot 21:en zijn momenteel beschikbaar voor opdrachten!


Tijdens de zomermaanden, mei, juni, juli en augustus, worden veel Nederlanders geteisterd door de processierups. Bomen worden kaalgevreten en mensen en dieren krijgen. Deze zomer gingen duizenden mensen met eikenprocessierupsklachten naar de huisarts. Volgend jaar verwachten we op basis van de vlinderdichtheid veel overlast.


De eikenprocessierups (Thaumethopea processionea) is de rups van een nachtvlinder. Op veel eikenbomen in vrijwel heel Nederland kan men in de maanden mei, juni en. Het is echter de processierups die veel irritatie opwerkt bij de Nederlandse. Wanneer brandharen van de rups met uw hui ogen, neus, keel of longen in aanraking komen, kunt u klachten krijgen zoals: (heftige) jeuk, bultjes, blaasjes, roodheid.


Contact met de eikenprocessierups kan voor veel jeuk en uitslag zorgen. Zo herken je het en dit moet je doen na contact met de eikenprocessierups. De vlinders van de processierups komen uit ondergrondse poppen.


Ze gaan na het uitkomen zo snel mogelijk paren. Het vrouwtje legt eieren, waar rupsen uitkomen. Dit kun je doen tegen de processierups. De eiken processierups (Thaumetopoea processionea) vormt sinds een aantal jaren iedere zomer een terugkerende plaag in sommige delen van België en.


De processierups kan voor flink wat overlast zorgen. De dennenprocessierups (Thaumetopoea pityocampa, syn. Traumatocampa pityocampa) is de larve van een vlinder uit de familie tandvlinders (Notodontidae), onderfamilie. Vooral in de maanden mei, juni en juli vind je de eikenprocessierups terug op sommige eikenbomen.


Processierups

Ook hier had de Gemeente geen tijd maar wij wel en we hebben aan de Dikkerslaan in opdracht van een particulier de bomen. Welkom bij processierups ! Hier zullen we u voorzien van alle informatie en updates over de processierups. De Rupsenval (gepatenteerd) is een natuurvriendelijke val voor de processierups. Deze hoeft slechts éénmaal geplaatst te worden en de natuur doet de rest.


Last van de processierups ? Tuinvogels zijn dé perfecte manier om de processierups te bestrijden. Lees hier alles over hoe je tuinvogels naar je tuin kan halen. Het seizoen van eindeloze avonden in een zonovergoten tuin is weer aangebroken.


Levenswijze en levenscyclus. De brandharen van de eikenprocessierups veroorzaken een pijnlijke rode huiduitslag met hevige jeuk. Eikenprocessierups, informatie voor de professional. Wat te doen bij irritatie door de brandharen van de.


Daar is het mooie weer, daar zijn de processierupsen. Nog niet meteen zichtbaar, maar gemeenten nemen toch al hun voorzorgen. Zo houdt Antwerpen een intera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts