woensdag 27 april 2016

Natuurlijke vijverrand

Gratis Transport naar Afhaalpunt. De afwerking van de vijverrand is iets waar je al tijdens de ontwerpfase van je vijver rekening mee kunt houden. Als je bijvoorbeeld een natuurvijver wilt, kun je kiezen voor een randafwerking van natuurlijke materialen. Een andere optie is het aanbrengen van beplanting rondom de vijver.


Bij een volledig natuurlijke vijverrand wordt de overgang van vijver naar tuin gevormd door een zone met moerasplanten.

De afbeelding hieronder laat zien hoe je in dat geval de randafwerking vorm kunt geven. Op plaatsen waar je geen moerasplanten wilt zetten, kun je bijvoorbeeld grint of andere stenen storten. De natuurlijke vijverranden Tuinvijvers zijn volop in!


Zij zorgen inderdaad voor een uitgesproken rustpunt in de tuin. Het samenspel van helder water, flitsende vissen en zelfs bloeiende waterplanten creëren een boeiende sfeer in elke tuin. Immers, als u een zo natuurlijk mogelijke vijver wilt die helemaal opgaat in uw tuin, zult u waarschijnlijk kiezen voor een randafwerking met natuurlijke materialen of beplanting rondom de vijver aanbrengen.


Turfblokken voor natuurlijke vijverranden Let op! Voor dit poduct wordt € 2.

Vanaf pakken zijn de verzendkosten € 295. Het folie blijft onzichtbaar en de planten staan vast geworteld in de afdeklaag. Als er geen ingebouwde barrière is moet u de losse materialen vastzetten op de folie. Hierdoor lijkt een natuurlijke vijver op een waterpartij zoals die in de vrije natuur voorkomt.


Gevolg is, dat natuurlijke vijvers het beste in een grote tuin passen. De keien zorgen ervoor dat de folie of polyester niet opvalt. Achter de keien wordt het afdichtingmateriaal naar boven gebracht om waterverlies te voorkomen.


Een vijverrand kunt u goed gebruiken om borders, vijvers en muurtjes mee af te dekken. Alle zijden van de vijverrand zijn namelijk hetzelfde afgewerkt (gezoet) waardoor u dit product kunt gebruiken op plaatsen die in het zicht liggen. Zoekt u een andere natuursteen vijverrand ? Hier vindt u alle vijverranden die wij aanbieden. Een nette afwerking hiervan bepaalt voor een groot deel het uiteindelijke effect van de vijver. In alle gevallen geldt, dat de vijverrand hoger moet zijn dan de omringende tuin.


Bespaar tot wel via kiesproduct. Een vijver of waterpartij is pas af als er een nette rand omheen is gemaakt. De vijverranden maken uw vijver af.

Natuurstenen Vijverranden. Geen last meer van randen waar u het folie nog ziet. Deze natuursteen vijverranden verbergen al het folie en maken uw vijver compleet. In ons assortiment vindt u Graniet, Vietnamees Bluestone en Chinees. Oeverplanten als natuurlijke overgang langs de vijverrand Oeverplanten zijn planten die niet in de vijver staan, maar wel direct langs de oever worden aangeplant.


Bij een natuurlijke vijver zal de oever afwisselend soms nat en vervolgens weer droog zijn. Een natuurlijke vijver met folie aanleggen. Het najaar is een goede tijd om de vijver aan te leggen, de vijverplanten kunnen dan in het voorjaar geplant worden. Of leg de vijver in het voorjaar aan. Het is belangrijk een natuurvijver vrij diep te maken en niet te klein.


Een turfblok is onmisbaar voor elke tuinspecialist! Deze turfblokken zijn multifunctioneel en eenvoudig in gebruik. U kunt het gebruiken voor natuurlijke vijverranden , voor het bouwen van een muurtje, om borders in de tuin aan te leggen of andere decoratieve doeleinden. In de vijver heeft de turf een algwerende werking.


Bij natuurlijke vijvers wordt de vijverrand gevormd door een moeraszone. Bij formele vijvers zul je de vijverrand op een andere manier moeten afwerken. Hiervoor kun je hout of steen gebruiken.


Zorg er altijd voor, dat de vijverrand wat hoger is dan de rest van de tuin. Bij een flinke regenbui kan er dan geen vuil uit de tuin in de vijver spoelen. Zorg ervoor dat de rand past bij de vijverstijl.


Bij een formele vijver kan je met tegels werken, heb je een informele of wildvijver, dan kies je best voor een natuurlijke rand met gras of planten. Houd rekening met het onderhoud van het gekozen materiaal voor de vijverrand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts