vrijdag 22 april 2016

Bruine rat in de tuin

Snel en effectief je huis ratvrij met de KB Home Defense rattenval. Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop.


Heb je te maken met een bruine rat in de tuin dan dien je te onderzoeken of er ergens een nest of een hol zit.

Dit kun je herkennen aan een rond gat in de grond van ongeveer tot centimeter doorsnee. Gaten van een rattenhol zijn te vinden onder dichte begroeiing, onder schuurtjes en onder tegels. Een rattenhol van de bruine rat kan een eenvoudig hol zijn. Rattenhol van de bruine rat.


Een eenvoudig hol bestaat uit een kamer dat middels een korte tunnel is verbonden met buiten. Een groot rattenhol is een complex van onderling verbonden tunnels, holtes en doorgangen. Wie pluimvee houdt, komt ze wel eens tegen.

De ratten ondervinden nauwelijks nog hinder door temperatuurschommelingen en hebben op heden de neiging om het ganse jaar door te kweken. Bruine ratten vertoeven voornamelijk in de tuin , op de begane grond en kelder van uw huis. Overdag zult u ze niet vaak zijn (het zijn avonddieren), maar zodra de schemer valt gaan ze op onderzoek uit. Uitgeschoten met ammoniak?


De typische lucht die ratten verspreiden is een combinatie van. Maar ook riolen en mestputten worden door de bruine rat opgezocht. In gebouwen zoekt de rat vooral beneden in of onder het gebouw een plekje. Afvalplekken of terreinen, waar spullen opgeslagen staan, zullen ook mooie schuilplekken voor ratten vormen. Wanneer ratten in de omgeving aanwezig zijn waar bovengenoemde factoren aanwezig zijn, zullen ze zich in de omgeving blijven ophouden en zich voortplanten.


De bruine rat heeft meestal een grijsbruine rug en een lichtere buik. Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen. Het is belangrijk om ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er minder gevaar is dat ze het huis proberen binnen te komen. Zijn hol is daar niet ver vandaan onder de voordoornstruik. Aangezien we ook kippen en geiten hebben, denken wij dat het niet handig is om een rat in de tuin te hebben.


De vacht van de buik is wat lichter dan de vacht van de rug.

Het leefgebied van de bruine rat. Ook is de staart bij de bruine rat aan de onderzijde lichter gekleurd dan aan de bovenzijde, terwijl de staart van de zwarte rat uniform gekleurd is. Everything What Is The Rat Right Now on Direct Hit. Search the best information on DirectHit.


Van tuinhout tot sierbestrating! In koude nachten is hij ook wel overdag actief. Voordat de bruine rat zijn hol verlaat, onderzoekt één rat (ook wel pionierrat genoemd) ongeveer twee minuten lang de omgeving. Dit gedrag wordt ‘zekeren’ genoemd.


De uitwerpselen zijn capsulevormig en ong. Afwerking van de tuin met bestrating. Zag je het nou goed of niet?


Je begint te twijfelen maar na net dat even extra kijken zie je die grote rat gewoon in de tuin zitten. Ze leven in waterrijke gebieden, aan slootkanten, in riolen, houtwallen en mestputten. De bouw is een stuk steviger dan die van de zwarte rat , daarnaast is de snuit van de bruine rat ook wat stomper.


Hoewel het omnivoren (alleseters) zijn, kiest de bruine rat in de tuin zijn voedsel wel zorgvuldig uit. Als particulier ben je verantwoordelijk om op eigen terrein de bruine rat te bestrijden. Slootwallen en mestputten.


De zwarte rat is daarentegen vaker in het zuiden van Nederland te vinden op droge hoge plaatsen zoals hooizolders en pakhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts