woensdag 25 september 2019

Wilde planten kwekerij

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Vergelijk nú online, vanaf € 49. Planten zie onze aanbiedingen! Wij zijn een kwekerij met echte planten en een wisselende voorraad.


Het opnieuw aanplanten of inzaaien van beschermde of bijna verdwenen soorten geeft ook een forse bijdrage aan de biodiversiteit. Kleinschalige kwekerij van inheemse vaste planten (± 2soorten) met o.

Daarnaast ook bijen-en vlinder aantrekkende planten , geneeskrachtige en sier planten. Een ruime keuze aan soorten waarmee een biodivers systeem gecreëerd klan worden. Rondom de kwekerij is er een permacultuur eetbare bosrandtuin aangelegd. De teelt van wilde planten op ecologische kwekerij.


Waar mogelijk is het werk gemechaniseerd. Door de kleinschaligheid en het type werkzaamheden, blijft er echter altijd een hoop handwerk aan te pas komen. Op onze biologische kwekerij hebben wij een grote variatie aan wilde planten soorten en een aantal proefvelden met onze wilde bloemenweidemengsels.


Cruydt-Hoeck biedt een groot sortiment wildebloemenzaden en bloemenweidemengsels.

Met onze inheemse wilde bloemen en planten draagt u bij aan de biodiversiteit. DE KWEKERIJ IS NU GESLOTEN! Vaste planten houden er niet van zo laat geplant te worden, het wordt te nat en de grond te koud zodat de wortels niet veel meer doen. Natuurlijk is de lijst niet compleet. Wilde planten toepassen in je tuin.


Mogelijk wordt de lijst in de toekomst nog verder uitgebreid. We presenteren dan een klein gedeelte van ons assortiment. U kunt van tevoren gewenste planten bestellen en op betreffende markt deze planten ophalen.


De Arnica kwekerij is een ecologische volle gronds kwekerij van hectare, gelegen tussen twee nationale parken, het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wol in de omgeving van Dwingeloo. In het verleden groeiden hier vele soorten inheemse planten , o. Arnica Montana, ook wel Valkruid of Wolverlei genoemd en in onze streek Gele Margrieten. De Heliant: een kwekerij van wilde planten in Nederland. Horizon Herbs: Een erg goede Amerikaanse kwekerij van biologisch zaadgoed van kruiden.


Ze leveren ook buiten de V. Ook een aantal van de in eigen beheer uitgegeven boeken en handleidingen zijn de moeite waard. Sanguisorba is een kleinschalige kwekerij in Ranst die gespecialiseerd is in het kweken van kruiden, wilde planten , eetbare bloemen en vergeten groenten. Klik hier voor een lijst met wilde planten (met uitgebreide informatie) die je zou kunnen toepassen in een tuin!


Er zijn ongetwijfeld nog veel meer planten die je prima kunt aanplanten in je tuin.

Voor liefhebbers van natuurlijk tuinieren,vlinderplanten, eetbare of geneeskrachtige planten. Wij maken het tijdschrift Oase (voor natuurrijke tuinen), geven advies en informatie over wilde planten ,. Wanneer u de gewenste dag en eventueel het gewenste dagdeel bij uw online bestelling aangeeft houden wij hier rekening mee wanneer we de planten bezorgen. Indien de planten door een transporteur worden geleverd zijn ze door ons vakkundig reisklaar gemaakt voor transport. Hieronder vind je een selectie smakelijke eetbare wilde planten. Disclaimer: De hieronder gegeven informatie en suggesties zijn puur informatief.


Daarnaast zijn er beschermde planten , zoals het weideklokje en de steenanjer, te verkrijgen! Voor een stukje inheemse planten in uw tuin, voor advies, voor tuinkruiden en voor andere zaken bent u bij kwekerij De wilde Akelei altijd van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts