donderdag 26 september 2019

Zwemvijver zelf aanleggen

Een zwemvijver zelf aanleggen is een flinke klus. Waar je allemaal aan moet denken en welke stappen je het best kunt volgen, lees je in dit artikel. De zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad. Zomers is het water aangenaam en kun je zwemmen in je eigen tuin, de rest van het jaar ziet hij er mooi en natuurlijk uit. Maar hoe kun je een zwemvijver zelf aanleggen ? Hoe groot moet je tuin eigenlijk zijn?


Zwemvijver zelf aanleggen

En hoe zorg je dat hij schoon blijft? In tegenstelling tot een standaard zwemvijver , heeft een natuurvijver een informele of natuurlijke vorm. De zuiverende planten staan in het zwembassin zelf en de zijkanten van het zwembad lopen vloeiend over in de tuin. Zo lijkt het of de vijver er al van nature was en helemaal niet is aangelegd. Dit is voldoende om te kunnen zwemmen zonder met de bodem in aanraking te komen.


Omdat een zwemvijver weinig tot geen beplanting kent, is het niet nodig om zorgvuldig met de verschillende plantdieptes rekening te houden, tenzij u een moerasgedeelte gaat aanleggen. Het aanleggen van een zwemvijver in je tuin is daarom zeker een aanwinst. Lees hier waar je op moet letten bij het aanleggen van een zwemvijver.


Zwemvijver zelf aanleggen

Verschil tussen een zwembad en zwemvijver. Het grootste verschil tussen een zwemvijver en een zwembad is dat je er geen chemicaliën zoals chloor voor gebruikt. Zwemvijver aanleggen zelf of laten doen? Zo dienen de afmetingen correct berekend te worden zodat er een juiste hoeveelheid planten wordt gebruikt voor de waterzuivering.


U zal vaak te maken met grondwater wat voor problemen kan zorgen. Bij “de ingewanden van mijn zwemvijver ” staat een paarse darm getekend die lucht in het zwemgedeelte pompt. In de winter kan dit van belang zijn zodat de vijver niet volledig dichtvriest.


Zwemvijver zelf aanleggen

Ik heb mijn zwemvijver helemaal zelf aangelegd. EPDM rubber gebruikt en op maat gemaakte folie voor zwemgedeelte. Bankirai gebruikt voor versteviging en afwerking. Prijs zwemvijver aanleggen. Dit is een all in prijs, inclusief alle graafkosten, materiaal- en arbeidskosten.


Beschik je over wat minder ruimte dan kun je vanzelfsprekend ook kiezen voor een wat kleinere zwemvijver. Het model dat besproken wordt staat ligt ook bij hun in de tuin. Het is wel eens de moeite om te gaan zien. Ik ga mijne zelf metsen: dat is wat meer afzien maar volgens mij wel veel goedkoper. Een ecologische zwemvijver wordt gezuiverd door middel van planten en aërobe bacteriën, de planten spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van algen en het stabiel houden van waterwaardes.


Sommige zwemvijvers worden aangelegd zonder deze plantenfilter, dan is er wel een absolute noodzaak naar een alternatieve manier van filteren. Beste,Ik wil zwemvijver zelf aanleggen. Ik weet hoe men dit klassiek doet: met betonnen vloerplaat, opgemetste muren, epdm erin etc. Uiteraard kun je een zwemvijver laten aanleggen door een professioneel bedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.


Als je hiervoor kiest staat je een flinke klus te wachten maar als je klaar bent is de verkoeling letterlijk nabij. Ik zal je door middel van een stappenplan inzicht geven hoe je een zwemvijver kunt maken. U wilt een zwemvijver aanleggen in uw tuin ? Vijvercentrum De Scheper kan u perfect assisteren bij de uitvoering van uw plan. Wij zijn al meer dan jaar specialisten in vijveraanleg.


In het tuinontwerp, hoe de stijl ook is kan er perfect een zwemvijver worden voorzien. Er wordt geen gebruik gemaakt van chloorderivaten. Vertrekkende van het plan van de bestaande toestand teken je dan de zwemvijver uit. Teken ook de vijverdiepte op het plan (gebruik ‘hoogtelijnen’) en teken dwarsprofielen.


Hier gaan wij een deel van de nadelen van de classic zwemvijver aanpakken. Het filteren van het water gebeurt hier zowel mechanisch(via een filterinstallatie met ph-regeling) als natuurlijk(via de moeraszone).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts