vrijdag 13 september 2019

Mechanische gewasbescherming

Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Gewasbescherming is het nemen van maatregelen om de normale ontwikkeling van een gewas te waarborgen. Hierbij gaat het vaak om het bestrijden van niet gewenste plantengroei en plantenziekten. Deze werden vroeger zo veel mogelijk voorkomen door biologische teeltwijzen.


Mechanische gewasbescherming

Hoe goed de resultaten van geïntegreerde gewasbescherming ook mogen zijn, er moet bij gezegd worden dat de toepassing van IPM in de landbouw wereldwijd nog in de kinderschoenen staat en dat we nog lang niet alles begrijpen wat er gebeurt in en rond de voedselgewassen die we verbouwen. Er zijn 2mechanische gewasbescherming leveranciers, vooral gevestigd in East Asia. Met de gewasbeschermingsmonitor Kunt u als teler bijhouden welke gewasbeschermingsmaatregelen u neemt, naast de inzet van gewasbeschermingsmiddelen.


Hierbij kan worden gedacht aan de inzet van natuurlijke vijanden of mechanische onkruidbestrijding. Tijdens alle handelingen bij de oogst en de verwerking kan er mechanische beschadiging van de bollen optreden door schuren en stoten. De verwondingen vormen invalspoorten voor schimmels, vooral Penicillium-soort(en).


Mechanische gewasbescherming

Gewassen moeten bestand zijn tegen 30. Biologische gewasbescherming bestaat uit de combinatie van het inzetten van natuurlijke vijanden (denk aan sluipwespen), bestrijdingsmiddelen van natuurlijke oorsprong en mechanische bestrijding, zoals wieden van onkruid. Biologisch geteelde gewassen kunnen een biologisch keurmerk krijgen.


Blogs over mechanische gewasbescherming. Ik ben me aan het oriënteren op trekkers. Het idee achter het opstellen van de gewasbeschermingsmonitor is dat de teler op basis van de monitor zijn beslissingen over de te nemen maatregelen in het komende jaar beter kan onderbouwen. Massey Ferguson en Landini passen het beste in het plaatje. Er is daarbij een selectie gemaakt van een aantal teeltsectoren en gewassen.


Mechanische gewasbescherming

Daarnaast helpt de gewasbeschermingsmonitor de toezichthouders om naleving van de beginselen voor geïntegreerde gewasbescherming te controleren. De start voor al uw links over gewasbescherming. Landbouw,tuinbouw,groenvoorziening en tuinen.


De meest voorkomende technieken zijn biologische gewasbescherming , mechanische. A Zoek in een woordenboek of internet de betekenis op van chemische gewasbescherming. Hieronder worden een aantal machines die. Geproduceerd volgens bovenwettelijke eisen gericht op vermindering van de milieubelasting op breed aantal thema’s: gewasbescherming , biodiversiteit, bodemvruchtbaarhei water, energie en afval. Wij beschikken over een wied-eg en schoffelmachine voor de mechanische gewasbescherming.


Daarnaast beschikken wij over getrokken veldspuiten waarvan één machine is uitgevoerd met GPS bestuurde sectie afsluiting. Ook houdt u bij vruchtwisselingsplan, rassenkeuze en uitgangsmateriaal, inspanningen voor het signaleren van toenemende ziektedruk, emissiebeperkende maatregelen en keuze van gebruikte. Deze modules zijn verkrijgbaar in verschillende wattages, afhankelijk voor de CleanLight toepassing. De inzet van deze modules is veilig voor u en voor uw gewas, mits u het juiste protocol toepast.


Op deze site vindt u informatie over gewasbescherming en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Eén van de doelstellingen is het verminderen van de milieu-effecten door het bevorderen van geïntegreerde gewasbescherming. Men kan onderscheid maken tussen mechanische onkruidbestrijding en chemische onkruidbestrijding. We beschermen onze gewassen op een ecologische manier.


Gif om te spuiten doen we niet aan mee. Alles op onze site is zo diervriendelijk als mogelijk. Mechanische Bestrijding gewasbescherming pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts