woensdag 11 september 2019

Tulpen soorten

Snel, makkelijk en veilig online bestellen! Bekijk ons aanbod en kies uw favorieten! De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten! Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Deze tulpen bloeien in het midden van het seizoen. De bloemen hebben een zeer aparte bloemvorm, waardoor ze niet altijd makkelijk te combineren zijn. In de volle zon gaan de bloemen geheel open.


Deze laatbloeiende soorten hebben een lange bloemsteel en mooie gevulde bloemen die aan pioenen doen denken. Groep 2: Dubbele vroege tulpen. Deze dubbele tulpen zijn nog iets korter in lengte dan de enkele vroege en bloeien iets later. Stevige, merendeels robuuste tulpen die qua uiterlijk sterk van elkaar kunnen verschillen: sommige met compacte, ronde bloemen, andere met langere, bijna gepunte bloembladen.


Tulpen soorten

Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen. Traditioneel wordt in de lente in de Keukenhof in Lisse een expositie gemaakt van miljoenen tulpen , die vooral door toeristen wordt bezocht. Daarnaast komen er veel toeristen om naar de tulpenvelden te kijken.


Ook hierbij kan het lang duren voordat je echte tulpenbloemen in de tuin hebt. Tulpen kun je ook kweken uit zaad. Helaas kun je van hybride soorten tulpen geen zaad krijgen. Hybride soorten zijn namelijk steriel, dat houdt in dat deze geen bruikbaar zaad zullen vormen, als ze al zaad geven.


Tulpen soorten

Korte tulpen zijn ideaal om onder een boom of heg te planten dus, of juist vooraan in een border. Ook zijn korte tulpen zeer geschikt als potplanten. Graaf een ondiepe geul en leg er een tulpenbol in met de punt omhoog.


De miljard tulpenbollen die Nederland exporteert, bestaan uit 8. De grootste soorten zorgen voor van de tulpenproductie en worden verkocht in tuincentra of gebruikt voor de bloemproductie. De gele tulp ‘Strong Gold’ is veruit het populairst. Zij komen in allerlei maten en vormen voor. De tulp komt oorspronkelijk uit Azië vandaan.


Tegenwoordig worden ze echter in groten getale in Nederland geteeld. Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk. Er zijn ook andere tulpensoorten te koop! Maar naast tulpenbollen heeft bloembollenkopen.


Ze zijn er niet in de grote verscheidenheid voor zoals sommige andere tulpen soorten. De stengels zijn vrij kort, maar zeer sterk en stevig, en de bloemen zijn zeer langdurig. Denk bijvoorbeeld aan bloemperken met grote groepen krokussen en tulpen , zeeën van blauwe druifjes in borders of lange linten met grootkronige narcissen in het gras. Wat zijn meerjarige bloembollen soorten ? De tweede groep binnen de bloembollen soorten , de meerjarige, zijn bloembollen die meerdere jaren achter elkaar bloeien.


Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. Soorten botanische tulpen. Al deze aparte wilde tulpjes zullen veel bewondering oogsten in het voorjaar. Voor de liefhebber zijn er veel bijzondere soorten verkrijgbaar.


Ze bloeien in de periode april-mei. Een van de vroegste is Tulipa humilis, waarvan de paarsviolette bloemen met een geel hart al in maart verschijnen. Het combineren van verschillende kleuren en soorten bloemen waaronder tulpen is erg populair. Het is altijd zoeken naar de juiste bloeitijden, bloemvormen en kleurencombinaties, maar heb je de goede harmonie te pakken dan kan het adembenemend mooi zijn.


Tulpen soorten

Dit zijn allen tulpenmengsels die het op de proeftuin van Fluwel uitstekend gedaan hebben. Voorbeelden hiervan zijn de cultivars ‘Ice Cream’, ‘Innuendo’ en ‘Paul Scherer’. De algemene regel bij tulpen is, hoe groter de bol, hoe groter de bloem. In het voorjaar kun je bij Intratuin de mooiste tulpen op pot kopen voor in de woonkamer of tuin.


Maar er bestaat eigenlijk maar één soort en dat is de tulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts