donderdag 19 september 2019

Uitwerpselen rat

Bestel snel, veilig en eenvoudig in onze webshop. Zoek naar ratten in huis op de nieuwe KensaQ. Uitwerpselen laten ze de gehele dag door vallen op plaatsen waar ze zich begeven.


Rattenpoep en urine kunnen ziekmakende bacteriƫn en virussen bevatten en hiermee dien je dus bewust om te gaan om geen ziekte op te lopen. Waaraan kun je rattenpoep herkennen?

De uitwerpselen van een zwarte rat zijn banaanvormig. Als de keutels zacht zijn en glanzen, duidt dit op een actieve rattenplaag. Wilt u de rattenpoep opruimen, was altijd grondig uw handen als u klaar bent met schoonmaken. Ik heb zeer weinig verstand van sporen, en zie bij je waarneming geen kaartje dus weet niet waar de waarneming was. Of het in een bos of park was of in een woonwijk ofzo.


Hoe ruim ik uitwerpselen rat veilig op? Ze bevatten veel virussen en bacterien waar u ziek van kunt worden. Vergewis u ervan waar de muizen of ratten vandaan komen en sluit deze doorgangen goed af.

Ratten zijn nachtdieren en ze zorgen ervoor dat ze uit het zicht blijven van mensen. Exact weten over welke soort rat het gaat bespaart dus tij geld en kopzorgen. En zo kwam ik een site van de makers van het Poepboek van Europesche dieren. Foto’s van soortgelijke uitwerpselen waren al talloze keren door andere mensen ingestuurd met dezelfde vraag: waar kijk ik naar? De bruine rat is afkomstig uit AziĆ« en sinds de 18e eeuw aanwezig in Europa.


U herkent dit dier aan de grijsbruine vacht, die aan de buikzijde vaak wat lichter is. Typisch voor de uitwerpselen is dat ze spits toelopen en klosvormig zijn (breed aan de binnenkant en smaller aan de uiteinden). Zwarte ratten worden gekenmerkt door hun blauwgrijze tot zwarte vacht en zijn daardoor makkelijk te onderscheiden van muizen en andere ratten. De ratten zijn slank, hebben een vrij spitse snuit en grote oren. Signalen van een rat in huis.


De staart van de zwarte rat is langer dan het lichaam. Banaanvormige keutels zijn afkomstig van de zwarte rat. Van een bruine rat is de vorm pindavormig.


Uiterlijk van de bruine rat Deze ratten soort is aan de rugzijde meestal grijsbruin van kleur, de buik is lichter, er is echter een grote variatie in kleuren tot wit (albino) toe. Ze zijn groot en dik en cilindervormig, hebben een grove structuur en zijn aan een of twee zijden puntig. De bacterie leeft bij de rat in de nieren, maar maakt de rat zelf niet ziek.


Besmetting kan gebeuren door contact met urine of besmet water.

De symptomen zijn erg variabel en kunnen gaan van een griepachtig gevoel tot aantasting van vitale organen. De vossenlintworm of Echinococcose kan bij de mens aantasting van de lever veroorzaken. Zie je een bruine rat in de tuin dan wil dat niet per definitie zeggen dat er een nest bij jouw in de tuin zit, maar het is wel belangrijk om dat te onderzoeken of te laten onderzoeken. Steenmarter uitwerpselen kunt u dus identificeren aan de veren, haren, botresten en pitten van vruchten. Met de naam waterrat wordt vaker de woelrat bedoeld.


Aan de uitwerpselen kun je zien of je last hebt van muizen of ratten. Bij beide rattensoorten zou je ook een grijsachtige kleur in de rattenkeutels kunnen waarnemen, afhankelijk van de leeftijd van de rat. Ratten in de tuin dient men tijdig te vangen of te bestrijden. Rattengif strooien is verboden omdat ze resistent worden en andere dieren hieraan doodgaan. Als u de Bruine Rat in de tuin heeft gezien dan plaatsen wij professionele spullen zonder gif.


U kunt ook zelf een rattenval kopen. Probeer de rat zo diervriendelijk mogelijk te vangen. Controleer je huis, auto, zolder, schuur of serre regelmatig op sporen van steenmarter uitwerpselen. Omdat steenmarters tegelijkertijd verschillende schuilplaatsen bewonen, zal de steenmarter niet consequent alleen bij jou verblijven, maar blijft vaak slechts een nacht en verhuist vervolgens weer naar een ander onderkomen. Wil je ratten zelf bestrijden, maar heb je geen idee hoe?


De zwarte rat heeft neofobie. Op de achterzijde staat informatie hoe je poep kunt herkennen. Zo zit er aan poep van vleeseters als vos, bunzing, wezel en otter een raar geurtje en bestaan keutels van hazen, konijnen, schapen en geiten uit voornamelijk gras. Met wat voor rat heeft u te maken? Een rat is een stuk groter dan een muis.


De keutel van een rat is daardoor ook een stuk groter dan die van een muis (die van de muis lijkt op hagelslag). Rattenkeutels zijn niet alleen groter, maar liggen ook vaak bij elkaar. Terwijl de keutels van een muis verspreid liggen (tussen jouw bank, op de vloer, in je keukenkastje).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts