dinsdag 24 september 2019

Ratten in riool

Het is beslist noodzakelijk ook de aansluitingen van de aangebouwde panden te bekijken. Door één defect kan een heel blok hinder door ratten ondervinden. Alle aansluitingen op het riool op defecten controleren. Om te achterhalen op welke plaatsen we moeten zoeken, is het nodig te weten hoeveel aansluitingen in en bij de woningen te vinden zijn.


Bruine ratten ook wel riool ratten of Noorse ratten genoemd leven in stedelijke gebieden waar veel mensen aanwezig zijn, maar ook in agrarische gebieden waar koeien, varkens en kippen aanwezig zijn.

Bruine ratten leven in kolonies, waarvan de vrouwelijke exemplaren in kleine groepjes van tot stuks in een holenstelsel leven. In een stedelijke omgeving zitten ratten meestal in het riool en dat is nuttig. Omdat zij vetafzettingen in het ri. Lees het volledige nieuwsbericht op Rioolgids. OWS, renovatie, verwerking en commerciële ondersteuning.


Volgens de bewoners komen er veel ratten in de wijk voor, wat door verschillende buren werd bevestigd. In oude woonwijk komen ratten waarschijnlijk via riolering binnen.

De bruine rat is een behendig zwemmer (hij kan tot wel uur in het water blijven) en is in staat om centimeter hoog en 1centimeter ver te springen. Ook horen we wel eens verhalen van mensen die ratten uit de toiletpot zien komen. Dit zijn uitzonderlijke verhalen, maar kunnen voorkomen in oude huizen of oude buurten waar nog geen terugslagklep in het riool zit. Om te voorkomen dat ratten via de toiletpot je huis inkomen moet je het toiletdeksel dicht doen. Schade aan het riool - Verhelp schade aan het riool altijd direct.


Een aantal keer per jaar staan er berichten in de krant dat bruine ratten huizen binnen weten de dringen via de toiletpot of het riool. Heeft u last van ratten en wilt u korte metten laten maken met deze knagers? Ratten met succes bestrijden. Neem dan contact op met Sangers Riooltechniek.


Wij zijn de rioolexperts die als geen ander in staat zijn om ratten te bestrijden. Zoekt u een specialist die ratten bestrijden als specialiteit heeft dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met een speciale rookgenerator spuiten wij ongevaarlijke witte rook in het riool totdat het riool geheel gevuld is met deze rook. Gelijktijdig gaan wij op zoek naar rook die ontsnapt uit het riool.


Daar waar de rook ontsnapt zit dus het lek, de breuk of de scheur waar de ratten toegang hebben tot het riool. Heb jij ratten in huis, dan moet je naar alle waarschijnlijkheid bruine of zwarte ratten bestrijden!

Hoe herken je ratten in huis? Terugslagklep riool met RVS keerklep kan alleen horizontaal worden geplaatst op een afvoerbuis. De keerklep beschermt niet alleen tegen terugkerend water, maar ook tegen het binnendringen van ongedierte. De RVS klep is bestand tegen het knagen door ratten en andere knaagdieren.


Bruine ratten eten naast afval en door mensen achtergelaten voedselresten ook veel zaden, vruchten en planten. Wanneer er weinig natuurlijke voedselbronnen zijn, zullen ratten zich meer richten op menselijke voedselbronnen waardoor overlast toeneemt. Werkzaamheden riolering Algemeen wordt aangenomen dat zich in het riool veel ratten bevinden. Kortrijk in de riolen leven.


Vele grote steden kampen met enorme hoeveelheden ratten in het riool , maar over het algemeen ondervinden wij daar weinig overlast van. Totdat er ergens een breuk ontstaat of werkzaamheden aan het riool plaatsvinden. Dan kunnen de ratten vrij komen en gaan ze - veelal tegen wil en dank - op zoek naar een andere verblijfplaats. Plaats het gif in de ruimtes waar je ratten vermoedt en je kunt wellicht de volgende dag al het gewenste resultaat bereiken.


Wij kunnen de ratten verjagen voor u uit de riolen en andere plekken waar deze knaagdieren zich graag ophouden. Het stel moet noodgedwongen uitwijken naar een tijdelijk appartement. En als dan na een week de eerste opstartprobleempjes verholpen zijn, blijkt het riool ook nog eens van voor tot achter verstopt! In het riool hebben ratten toegang tot voedsel, water, onderdak en een transportsysteem dat rechtstreeks naar onze huizen en gebouwen leidt. Beste Sjoer Als het mogelijk is kun je er een kous inzetten als je alleen draad zet blijft het ratten probleem en word het alleen maar erger als het riool langs de gevel ligt kun je ook van buiten een gat maken en het defect stuk repareren.


Heb je een tekening van je rioolstelsel, daar zou het op te zien moeten zijn. De meeste mensen hebben geen idee wat er allemaal komt kijken bij het in stand houden van een rioolsysteem. Deze film geeft een voorbeeld van wat er zoal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts