donderdag 12 september 2019

Meeuwen bestrijden

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Vind meeuwen verjagen het nu op Kensaq. Hierdoor is het niet toegestaan om meeuwen te bestrijden door menselijk toedoen.


Dit heeft grote consequenties voor gebouwen, bedrijventerreinen en bouwprojecten. Avonda Faunabeheer biedt maatwerk oplossingen voor het meeuwenprobleem, voorbeelden hiervan zijn meeuwen verjagen door middel van roofvogels of nestbeheer. Er zijn in het verleden al wat afschrikmiddelen getest om de overlast door meeuwen te beperken.


Heel lokaal kunnen sommige bestrijdingsmiddelen wel eens oplossingen bieden voor een specifiek probleem, met de meeuwen helemaal weg krijgen zal nooit lukken. Ze horen nu éénmaal thuis aan de kust, en zullen hier ook altijd blijven. Wanneer meeuwen jongen hebben kunnen ze zelfs agressief zijn richting mensen.


Bedrijven met meeuwenoverlast. Mensen kunnen van deze meeuwen veel overlast ondervinden. Om deze overlast te bestrijden is het slimst om voor het broedseizoen al maatregelen te treffen.


Bijvoorbeeld door vogelwering in de vorm van vogelprikkers of vogelnetten te plaatsen. Hun angst voor roofvogels kun je ook op andere manieren tegen de meeuwen gebruiken. Er zijn meerdere oplossingen te bedenken om de meeuwen overlast tegen te gaan. U kunt hierbij denken aan meeuwen weren, meeuwen verjagen of nestbehandeling. Doordat de meeuw een beschermde diersoort is, is het niet toegestaan om meeuwen te bestrijden of te verstoren door menselijk toedoen.


Voeren is ongezond voor de dieren en het trekt ook ongewenste diersoorten aan. Het kan ook leiden tot geluidsoverlast en agressief gedrag van de meeuwen. In Haarlem is het in de openbare ruimte bovendien niet toegestaan om vogels te voeren. In Duitsland zijn onlangs dode meeuwen gevonden met vogelgriep. Het bestrijden van meeuwen is onmogelijk, meeuwen zijn beschermde dieren.


Maatregelen als meeuwen verjagen gebeurt alleen als hier een ontheffing voor is afgegeven, en deze wordt niet aan particulieren verleend. Daarom is wering de enige oplossing. Nestbeheer en het inzetten van roofvogels zijn twee effectieve manieren om meeuwenoverlast effectief te bestrijden.


Meeuwenoverlast bestrijden. Wij zien vooral overlast bij compostverwerkingshallen, stortplaatsen en (vuilnis)overslagplaatsen. Zeker als ze jongen hebben. De overlast begint in februari als de meeuwen een broedplek zoeken.


Dat beleid schiet volgens de VVD tekort. Gemeenten zouden alle mogelijkheden moeten krijgen om overlast van meeuwen te bestrijden. Volgens de Vogelbescherming gaat het de afgelopen jaren met drie van de vier belangrijkste meeuwensoorten slecht.


Met deze vogelverschrikker heeft u geen overlast van meeuwen meer, werkt o. Vandaag bestel morgen alle vogels verjaagd. Soms hebben wij mensen er veel last van. Hier leest u tips waarmee u zelf de overlast kunt verminderen. Zorg ervoor dat uw dak niet aantrekkelijk is voor meeuwen.


Onderneem bijvoorbeeld actie samen met de buren. Op die manier voorkomt u dat zij er gaan broeden. Bij meeuwen weren kan men denken aan het aanbrengen van pennen op de nok van daken of op randen van gebouwen welke meeuwen gebruiken als uitkijkpunt. Op wat kleinere platte daken kan men in sommige gevallen netten plaatsen welke horizontaal over het dak gespannen worden. Zo voorkomt men dat meeuwen daar kunnen gaan zitten.


Begin dit jaar is ecoloog Roland-Jan Buijs ingeschakeld door de gemeente. In maart en mei is hij er samen met vrijwilligers op uit gegaan om de populatie meeuwen in de stad te bestuderen. Exodus Services heeft jaar ervaring in het voorkomen en bestrijden van plaagdieren.


Heeft u ongediertebestrijding nodig? Om bijvoorbeeld meeuwen of duiven te bestrijden en te kiezen voor de juiste vogelwering is vakkundige kennis nodig. Hierdoor wordt geadviseerd om hulp in te schakelen van een gespecialiseerde vogelbestrijder. Wij doen er alles aan om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden. De kosten voor vogelwering hangt o. De VVD wil dat gemeenten meer mogelijkheden krijgen om de overlast van meeuwen te bestrijden.


Rondom de flat waarin ik woon, in Den Haag, zijn meeuwen ook een groot probleem aan het worden. Iedere donderdagochtend gaan alle vuilniszakken naar buiten en daarna is het oorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts