donderdag 5 september 2019

Snoeien portugese laurier

Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen. Na deze rigoureuze snoei in maart, snoei je de nieuwe scheuten in augustus terug. Deze plant reageert altijd met groei op het snoeien.


Jonge scheuten zijn nog niet voldoende afgehard als de winter begint en kunnen bevriezen. Het is raadzaam om de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderkant, zodat de onderste takken ook genoeg zonlicht krijgen. Het verschil in breedte groeit snel genoeg weer gelijk.


Te lang geworden scheuten en verkeerd geplaatste takken kunnen in maart verwijderd worden. Wil je de bloemen behouden, geef de struik dan eind juni een snoeibeurt, nadat de bloemen zijn uitgebloeid. Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene heester die uitstekend snoei verdraagt. Zoals gezegd zou ik onze boom graag een meter smaller snoeien , maar ik ben bang dat hij dan nooit meer groen wordt, omdat er alleen blad aan de buitenzijde zit.


Snoeien portugese laurier

Laurus nobilis of laurier soorten verzorging snoeien topiary laurier vormsnoei Laurus nobilis ‘Bay Junior’ Laurus nobilis ‘Bay Junior’: een laurier met een kleiner blad die geschikt is voor bonsai of vormsnoei. Een drastische snoei tot wel één meter diep is vereist. De laurierstruik kan vanuit kaal hout uiteindelijk nieuwe knoppen en scheuten ontwikkelen.


Zo’n snoei kun je het beste in het voorjaar (maart) uitvoeren. Sla een tweede snoei in het najaar over. De laurier kan uitgroeien tot een echte boom, van gemiddelde grootte, meestal tussen de vijf en de tien meter hoog. Bij de bemesting in het najaar zal de heester opnieuw uitlopen.


De heg zal er, door de bemesting, gezonder en voller uitzien. Het snoeien van de laurier kan het beste van januari tot aan maart. Je hebt dan verschillende vormen die je aan kunt houden.


Je zou kunnen kiezen voor een strakke snoei , daarbij kun je denken aan de haag. Portugese laurier in de natuur. Hoe korter je hierbij gaat snoeien hoe compacter de laurier gaat worden. Je kunt ook kiezen voor een piramide vorm van de.


De beste snoeimaanden zijn april en september. De laurier groeit in een paar jaar van een kleine plant tot metershoog met een volwassen hoogte van meter. Zodra u de laurier plant dient u hem twee keer per jaar bij te houden, wij raden u dan ook aan dit vanaf jongs af aan te doen. Als je de laurier in vorm wilt houden dan dient deze elk voorjaar flink teruggesnoeid te worden.


De laurierkers is niet helemaal winterhard dus delen kunnen bevriezen bij strenge vorst. Als je een laurierkers gaat snoeien dient dit na de winter te gebeuren, omstreeks maart, april bijvoorbeeld. Door het kleinere blad en de fijnere vertakkingen krijgt deze laurier een compleet andere uiterlijk dan we gewend zijn van laurieren.


Oftewel de Prunus Laurocerasus, maar dan als haag aangeplant. Zonder snoeien kan de laurier ruim twee meter hoog worden. Doordat de heester snoeien goed verdraagt, leent deze plant zich uitermate voor haagvorming.


Alleen niet snoeien tijdens de vorstperiode,niet dat dan de haag zou afsrterven,maar ze kan dan wel flink gaan invriezen. Met het vormen van een laurier haag moet je in een vroeg stadium beginnen. Het is niet mogelijk oude, volwassen planten te veranderen in een goed verzorgde ondoordringbare haag. Jaarlijks moet je de laurier haag zijdelings snoeien.


Eenmaal de haag de gewenste hoogte heeft, mag je de laurier ook bovenaan snoeien (= toppen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts