maandag 23 september 2019

Mediterrane tuin aanleggen

In minuut Gratis Offertes van Hoveniers uit uw regio. Zoek naar tuintje aanleggen op de nieuwe KensaQ. In dit artikel beschrijf ik hoe je een mediterrane tuin kunt aanleggen. Verder komen er ideeën ter sprake, die je ter inspiratie kunt gebruiken bij het ontwerpen en inrichten van jouw mediterrane tuin.


Hierbij vertel ik bijvoorbeeld welke tegels en planten je kunt gebruiken in een mediterrane tuin , zodat je het vakantiegevoel optimaal kunt.

Mediterrane tuin inrichten. Denk in een mediterrane tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen. Geen glad stucwerk en netjes opgeschuurde balken, maar grof behandelde materialen. Om een mediterrane sfeer te creëren moet er losjes te werk worden gegaan. Denk bij mediterrane tuinen aan muurtjes van natuursteen, mozaïek, cactussen, bontgekleurde planten, palmsoorten en waterelementen.


Een plek waar je het stadsleven kunt ontvluchten. Toscaanse tuinen zijn de inspiratiebron voor zo’n tuinontwerp in Zuid-Europese sfeer. Het vakantiegevoel kun je behouden door je tuin een mediterrane sfeer te geven.

Om je te helpen bij het inrichten van een mediterrane tuin hebben we de mooiste mediterrane tuinplanten voor je op een rijtje gezet! Met deze planten haal je dat gevoel van het warme zuiden van Europa naar je eigen achtertuin. Wees niet bang dat de mediterrane tuinplanten hier helemaal niet kunnen overleven. Aangevuld met deze originele wintervaste terracotta potten buiten zit u er helemaal up to date bij.


Een tuinontwerp met zwembad , dakplatanen en dat alles samen met de warme uitstraling van deze natuurstenen bestrating. We willen tegenwoordig een tuin die ons een vakantiegevoel geeft. Een mediterrane tuin aanleggen , ook wel bekend als Spaanse tuin , is steeds meer in trek. Op vakantie in eigen tuin dat kan voor vele vooral in een mediterrane tuin met lekkere wijn en een goed boek. Bij een mediterrane Tuin aanleggen is het belangrijk dat de ruwe elementen behouden blijven.


Kenmerkende details die wij hebben gecreëerd in deze tuin zijn het boeddha beeld en de typische mediterrane vijver. Daarnaast is er een mooie stenen pergola gemaakt waarop zeer mooie zware houten balken op rusten. Tuinontwerp voor mediterrane tuin met zwembad. Bijvoorbeeld deze Franse tuin ontwerpen met mooie wintervaste terracotta potten buiten. Mogelijkheden mediterrane tuin.


Bekijk hier hoe u dit doet en doe. Wanneer je een mediterrane tuin laat aanleggen , dan wordt deze aangelegd met een aantal kenmerkende aspecten: plantenbakken met exotische bloemen, kleurvolle planten en vaak nog met een olijfboom of vijgenboom.

De mediterrane stijl kun je in elke tuin gebruiken en elke grootte. De essentiële ingrediënten mediterrane tuin. De kenmerken van een mediterrane tuin kunnen divers zijn, maar wat niet past zijn modern componenten zoals moderne beeldhouwkunst en -meubilair. Harde materialen mediterrane tuin – Steen, beton en keramiek zijn duurzame, aardse materialen die in overvloed worden gebruikt.


We maken hier een terras van verschillende soorten tegels in een soort van dambordpatroon. Met een mediterrane tuin houdt u het vakantiegevoel vast! Antwan Tuin Totaal heeft al veel mediterrane tuinen aangelegd. Het is natuurlijk het mooist als je kiest voor een volledig mediterrane tuin , met mediterrane tuintegels, mediterrane tuinplanten en mediterrane bomen.


Echter, ook met maar een aantal van deze items kun je een prachtige tuin creëren die een heerlijke mediterrane sfeer heeft. Fijn grin zoals ons Dololix Gravier d’Or, doet bijvoorbeeld denken aan het stran en ook het grovere Terra split grind kan zeker geschikt zijn voor dit soort tuinen. Probeer bij het aanleggen van de tuin scherpe lijnen te vermijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts