dinsdag 10 september 2019

Luizen kamerplanten bestrijden

Find luizen bestrijden vandaag! Als u er niet tegen optreedt kunnen uw planten er flinke schade van ondervinden. Daarom vandaag methodes om bladluizen te bestrijden. Lees hier hoe u luizen in uw rozen kunt bestrijden. Bestrijden van de bladluis.


Luizen zijn in verhouding tot andere plagen gemakkelijk te verwijderen.

Vul de plantenspuit met koud water en richt deze op de luizen , ze waarderen de kou en de vochtigheid niet en zullen zodoende sterven. Herhaal dit proces elke paar dagen om de plaag helemaal te verwijderen. Voorkom zieke kamerplanten. Als je een plaag voorkomt, hoef je die ook niet te bestrijden. Een paar tips om zieke en aangetaste kamerplanten te voorkomen: Controleer je planten regelmatig op plaaginsecten.


Maak oude bloempotten voor gebruik eerst goed schoon. Plaats horren, zodat trips en witte vlieg niet naar binnen kunnen vliegen. Maar wat kun je doen als je kamerplant is geïnfecteerd?


Dan is er wel echt iets mis, aldus zijn collega Rob Verlinden.

Dan is de weerstand van de plant zo laag geworden dat luizen de kans krijgen. De plant kan ze niet meer verjagen. Eenmaal besmet, is er volgens Verlinden nog weinig hoop voor je kamerplant. Het is bewezen dat kamerplanten een positieve invloed op mensen hebben.


Ze werken rustgeven dempen gelui verhogen de productiviteit en zelfs de creativiteit. Ook verbeteren kamerplanten de kwaliteit van het binnenklimaat. Afrikaantjes trekken op hun beurt juist weer insecten aan die bladluis bestrijden. Insecten hebben een hekel aan sterk geurende kruiden.


Luizen bestrijden op de planten, zowel binnen als buiten. Je hebt nodig een scheut groene zeep en een scheut spiritus en ruim water. Vermeng dit goe doe dit in een plantensproeier, en ga daar de luizen mee te lijf.


Een bad met koud water beschadigd de plant niet, maar doodt de luizen wel. Je kunt de bladeren van je kamerplant met de hand ‘afstoffen’ en de luizen in een bak water schuiven. Gebruik handschoenen bij dit klusje. Veel mensen hebben goede ervaringen met het verwijderen van luizen en neten met azijn.


Ondanks dat er weinig wetenschappelijk bewijs is dat luizen en neten niet tegen azijn kunnen is er wel voldoende praktische evidentie. Zoek naar luizen bestrijden op de nieuwe KensaQ. Wolluis bestrijden in je kamerplanten.

De wolluis is dol op groen en fris en dit kunnen je mooie planten in de tuin betreffen. Denk daarbij aan de hortensia en de viooltjes. Echter is de wolluis ook dol op de kamerplant en dan met name cyclamen, cactussen en orchideeën. Schildluizen zijn zeer resistent tegen gif en daardoor moeilijk te bestrijden Hoe bestrijd je wolluis of schildluis het beste.


Hoewel natuurlijk bestrijding met behulp van sluipwespen en lieveheersbeestjes iets helpt, is er een goedkope en effectieve wijze om dit soort luizen te bestrijden. De luizen verspreiden zichzelf namelijk niet gemakkelijk, maar hoppen vaak van je kleding naar een andere plant. Is de plaag zo hardnekkig dat je er met de bovenstaande tips nog niet van af bent gekomen?


Er zijn verschillende methodes toepasbaar en producten verkrijgbaar bij o. Het verschil tussen beide vliegjes is subtiel: rouwvliegjes verzamelen zich graag rondom je kamerplanten , fruitvliegjes verzamelen zich juist graag rondom organisch materiaal in je keuken (rijp fruit, groente – dat soort dingen). In dit artikel kun je meer lezen over het bestrijden van fruitvliegjes in huis. Waar komen rouwvliegjes vandaan? Hier kan je lezen hoe je dat doet, wolluis bestrijden.


Er zijn een aantal mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden. In de handel is gif te krijgen waarmee ze verdelgd kunnen worden. Een andere optie is om een natuurlijke vijand van de bladluis aan het werk te zetten, zoals het lieveheersbeestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts