dinsdag 10 september 2019

Meeldauw wiet

Meeldauw wiet

Het ontstaat op de bovenkant van het blad. Echte meeldauw Echte meeldauw (‘wit’) komt in veel gewassen voor. Tips om je allermooiste wiet te kweken, want: mooie wiet is tevens potente wiet , dikke wiet en smakelijke wiet met een hoog THC-gehalte. Meeldauw is een schimmelinfectie bij ( wiet )planten.


Sporen van meeldauw komen via wind of beestjes op een wietblad terecht, waarna het zich onder gunstige omstandigheden snel verspreidt. Er zijn twee verschillende soorten meeldauw. De echte en de valse variant.


Ze zien er allebei net iets anders uit en houden ook van andere omstandigheden. Rond deze tijd wanneer wietplanten buiten in bloei staan, maken de meeste mensen zich vooral zorgen over toprot. Toch veroorzaakt regen en een hoge luchtvochtigheid ook vaak meeldauw , een schimmel die te herkennen is aan witte poederachtige vlekken op het bla als je er vroeg bij bent kun je meeldauw goed behandelen.


Ik zou even goed nadenken: wat is erger voor je longen? Daarnaast lijkt het me handig om eerst informatie in te winnen, en dan pas te behandelen. Valse meeldauw is te herkennen aan gele of bruine vlekken op het blad.


In tegenstelling tot echte meeldauw , zitten de schimmels aan de onderzijde van het blad. Omdat de schimmel hoofdzakelijk in afgevallen blad en andere resten op de grond overwintert is het belangrijk de grond goed schoon te houden. Jaarlijks krijgen we er opnieuw mee te maken : een aantasting van echte meeldauw. Voorkomen van echte meeldauw. Met de volgende tips maak je de kans een stuk kleiner op de witte schimmelziekte: Wanneer planten op de juiste plaats staan en voldoende voedingsstoffen kunnen opnemen zullen ze minder snel last hebben van meeldauw.


Meeldauw wiet

Ik zou dit zelf niet aanraden om dat die natuurlijk niet best is voor overige planten en je tuin als geheel. Mocht het nou zijn dat je echt VEEL meeldauw hebt, kun je het wel gebruiken. Het is overal gewoon vrij verkrijgbaar. Bij meeldauw zijn er meer opties.


Verwijder allereerst geïnfecteerde bladeren en verplaats de plant naar een warme plek met lage luchtvochtigheid. Spuit vervolgens de plant in met veilige, gespecialiseerde fungiciden die meeldauw aanpakken. Deze schimmel remt fotosynthese, waardoor je cannabis plant uiteindelijk sterft vanwege een gebrek aan energie.


Bestrijding van echte meeldauw. Bij het kiezen van de cultivars kan daar rekening mee gehouden worden. Natte wiet is een broedplaats voor fungus en een uitnodiging voor schimmel.


Zelfs na het langzaam en zorgvuldig drogen, idealiter in eenvoudige bruine papieren zakken, is uitharden de laatste stap en juist daar gaat het vaak helemaal mis. Een andere onprettige eigenschap van beschimmelde wiet is de meeldauw -achtige geur. Door de aantasting kan het blad verschrompelen en afvallen. De groei stagneert en de visuele kwaliteit van de plant gaat achteruit.


Bij de bestrijding van meeldauw bestaat een onderscheid tussen echte en valse meeldauw. Alle genoemde plagen en ziekten kunnen je plant aanzienlijke schade toebrengen en het is zeker niet altijd gemakkelijk om er vanaf te komen. Als je de plantjes er later niet mooi groen zijn heb ik ze bemest met epsomzout mgoen werden mooi gezond groen en geen last van meeldauw of botrytus.


HOE MEELDAUW IN DE TOEKOMST TE VOORKOMEN. Wanneer je meeldauw bestreden hebt met behulp van bovengenoemde aanwijzingen, is het belangrijk dat je ontdekt wat de oorzaak ervan is geweest. Onthoud dat de drie hoofdoorzaken van meeldauw een hoog vochtgehalte, slechte ventilatie en slechte luchtstroming zijn. Deze problemen wil je dus eerst aanpakken. Deze meeldauwsoorten kunnen ook voorkomen op ander soort fruit zoals tomaten, aardbeien, bonen enz.


Meeldauw wiet

De naam zegt al wat het inhoud. De valse meeldauw doet zich voor als echte meeldauw , alleen dit is niet het geval. Een kleine drie jaar geleden ontdekten onderzoekers uit Zuid-Amerika een alternatief voor de preventie van echte meeldauw. Wagner Bettiol, een wetenschapper uit Brazilië, vond dat wekelijkse bespuitingen met melk de aantasting van echte meeldauw even goed onder controle konden houden als bespuitingen met met synthetische gewasbeschermingsmiddelen.


Eind augustus zijn de meeste hagen volledig gestopt met groeien. Als u de hagen met een vlakke bovenkant door de winter wil loodsen dan kan u nog snoeien tot eind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts