maandag 16 september 2019

Wat zijn insecten

Find more about What here. If you are looking for What click here. Er zijn zelfs insecten , zoals de luisvliegen (Hippoboscidae), die al volledig zijn verpopt als ze ter wereld komen. Bij veel insecten zijn de volwassen exemplaren al maanden dood als hun eitjes uitkomen, maar er zijn ook soorten, bijvoorbeeld bepaalde wantsen, die een tijdje voor de jongen zorgen door ze te beschermen.


Een insect heeft poten, dat is natuurlijk heel wat anders dan vogels, vissen of zoogdieren.

De poten van een insect bestaan uit een soort dunne buisjes die met spieren aan elkaar vastzitten. Aan het einde van elke poot zitten meestal twee scherpe klauwtjes en een soort kussentje van haartjes. Dat kussentje werkt als een zuignapje.


We zien ze overal en het zijn allemaal insecten. Maar ook bijvoorbeeld de mooie vlinder is een insect. Je merkt het al op, insecten zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren.


Genoeg informatie en tips om een spreekbeurt te houden over insecten ! Insecten zijn dieren, maar hele speciale dieren.

Weet jij alles over insecten ? Test je kennis met de insectenquiz van Nienke en Matthijs van De Buitendienst. Maar weten jullie ook wat insecten eigenlijk eten? Er zijn ongeveer miljoen soorten insecten , het precieze dieet verschilt per soort. Aan het monddeel van een insect kun je zien wat het eet. Een insect is een dier dat geen inwendig skelet heeft (geleedpotig, ongewerveld).


Als bijproduct zijn ze soms nuttig. Ze ruimen verrot voedsel en karkassen op. Een paar Australische Simosyrphus grandicornis paren midden in de lucht. Sterker nog, insecten zijn een van de meest succesvolle klasses van dieren.


Sluipwespen zijn erg nuttige insecten in de tuin. Wat de naam al een beetje doet vermoeden, blijkt ook waar te zijn : sluipwespen zijn echte gluiperds. Ze eten graag bladluizen en witte vliegen. Ze hebben de gewoonte om hun prooi van binnenuit leeg te eten, zodat ze vervolgens hun eitjes in het lege omhulsel van het opgegeten insect kunnen leggen. In vergelijking met vlees is het eten van insecten beter voor het milieu.


Voor de productie van tien kilo insecten heb je acht tot negen kilo voedsel nodig.

Dus er zijn wat insecten betreft veel minder grondstoffen nodig om eiwitrijkvoedsel te produceren. Wanneer zijn insecten schadelijk of nuttig, en waarom? Wat is het nut van een mug? Je zou ook kunnen zeggen: wat is het nut van een mens?


Beide vragen zijn echter onjuist gesteld. Iets kan namelijk alleen nuttig zijn ten opzichte van iets anders. De vraag zou dus moeten zijn : wat is het nut van een mug voor een. Er zijn minstens een miljoen verschillende soorten, zoals kevers, vlinders, mieren en bijen. Meer dan 5miljoen jaar geleden verschenen de eerste insecten op aarde.


Ze komen in alle leefgebieden voor: van koude berggebieden tot tropische regenwou. Wat zijn nuttige insecten ? Buying bugs lijkt misschien niet een alledaagse bezighei maar het is uitgevoerd in kleine of grote schaal door tuinders die geïnteresseerd zijn in vrij van pesticiden oplossingen voor het veroveren van plagen in de tuin. Bedwantsen, wat zijn het en wat kun je er tegen doen? De bedwants is een heel klein beestje, dat onder andere leeft van het bloed van mensen.


Het wordt, de naam zegt het al, vooral in en rond het bed aangetroffen. Wil je weten wat nu precies insecten of spinachtige dieren zijn , klik dan in de gele kadertjes hieronder. Heb je al veel gelezen en geleerd over kriebelbeestjes, dan kan je het leuk vinden om zelf op ontdekking te gaan. In het bruine kadertje onderaan deze pagina vind je alles wat je moet weten en in huis hebben om zelf op ontdekkingstocht te gaan! Typerend voor insecten is hun driedelige lichaam, dat uit kop, borstdeel (thorax) en achterlijf (abdomen) bestaat.


Bijna alle insecten hebben vleugels. Hun houding en vorm zijn zeer verschillend. Het zijn de enige ongewervelde dieren die kunnen vliegen. Ze zijn voor mensen niet schadelijk, ten minste, als je ze niet opeet.


Je kunt hem het beste gewoon in de tuin vrijlaten,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts