woensdag 11 september 2019

Makkelijke groenten moestuin

Makkelijke groenten moestuin

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt.


Dit voorjaar begin ik voor het eerst met een moestuin. Ik ben op zoek naar groenten die gegarandeerd een mooie oogst opleveren, waar je niet al te veel verkeerd mee kan doen en die niet overgevoelig zijn voor ziektes of ongedierte. Start met makkelijke groenten in je moestuin. Deze groenten hebben – naast het water geven – weinig verzorging nodig. Je oogst kan dus bijna niet mislukken!


Daar hebben we elke familie een ander kleurtje gegeven: Omdat onze zakjes zaden die kleurtjes hebben, weet je in een oogopslag bij welke familie de groentes horen. Allemaal lekker, makkelijk en 1 afgestemd op de MM-app. Nu extra voordelig: korting op alle zaden. Wil je graag een moestuintje aanleggen, maar heb je geen idee welke groenten je moet kiezen? Ontdek hieronder welke groenten het makkelijkst zijn om zelf te kweken.


Groenten kweken voor beginners. Genoeg ruimte en voldoende water is alles wat ze nodig hebben. Makkelijke groente in de moestuin gaat over groente die zonder al te veel kennis van tuinieren toch succesvol voor een goeie opbrengst kunnen zorgen.


Op zich is groente kweken niet al te moeilijk. Sommige groentes zijn echter makkelijker te kweken dan andere. Al onze artikelen kunnen we verzenden. Dit zijn makkelijke groenten om mee te beginnen Ben je een beginnende moestuinder en wil je je eigen groente verbouwen in je moestuin , maar weet je niet met welke groenten je moet beginnen?


Makkelijke groenten moestuin

Als beginner in de moestuin kan je het beste starten met makkelijke groenten. Voor mij zijn dit courgette, sperziebonen, pluksla, rucola en bieten. Ze zijn eenvoudig te telen, groeien meestal goed en kennen weinig ziekten. Ik geef je mijn tips voor het telen van deze vijf makkelijke groenten in de moestuin of groentetuin.


Je moestuin starten doe je best in februari of maart, zodra de bodem wat opgewarmd is. Je kan de moestuin eventueel ook in september of oktober al klaarmaken. Daarom mijd je best bomen die vlakbij staan.


Oké, tot zover mijn ervaringen met een traditionele moestuin. Een makkelijkere moestuin. Na deze mislukking (ja, de aardbeien doen het goed en zijn lekker, maar verder is er niks gelukt) was de wens voor een moestuin er nog steeds. Mijn eerste moestuin - zelf groenten kweken.


Je eigen groenten kweken, is gezon lekker en goedkoop. Je koopt hem als kant en klaar pakket bij de Intratuin maar je kunt een moestuinbak ook zelf maken. Helemaal als je als beginneling start met groenten die gemakkelijk te verbouwen zijn!


Makkelijke groenten moestuin

Moestuin groenten om makkelijk zelf te verbouwen. Deze groenten zijn niet moeilijk om zelf te kweken in je moestuin. Zaaikalender voor de moestuin : Voor de beginnende moestuinliefhebber is het soms is het vaak raden naar wat hij in een bepaalde maand al dan niet zou kunnen zaaien of planten. Welke de plantafstanden ongeveer bedragen en wanneer er dan zou kunnen geoogst worden. Hoe maak je je moestuin hittebestendig?


Tien adviezen voor een startende tuinder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts