zondag 28 februari 2016

Wanneer framboos snoeien

Frambozen zijn typische zomervruchten. Er zijn twee soorten frambozen die in verschillende maanden rijpen. Maar hoe moet je een framboos snoeien ? Tip: Kies voor een goede basis snoeigereedschap, deze vind je in onze shop.


Bramen en frambozen snoeien is lastig wanneer je niet weet hoe je dit het best aan kunt pakken.

In dit artikel leer je hoe je het snoeien aanpakt! Wanneer snoei je framboos ? Dergelijke snelgroeiende scheuten nemen kostbare voedingstoffen af, en moet je derhalve zo snel mogelijk snoeien. Na de oogst (of tot begin winter) kun je bramen en frambozen snoeien : knip alle stengels die vruchten gaven laag bij de grond weg.


Bind dan meteen de nieuw gevormde eenjarige stengels van dat seizoen aan. Een framboos snoeien is een leuk werkje. Werken in de tuin heeft een rustgevend effect op je gemoedstoestand en de frambozen in een aantal weken zien groeien kan je ervaren als een prettige ontwikkeling.

Er bestaan twee soorten frambozen. Je hebt zomerframbozen en herfstframbozen. Kun je frambozen op het terras, balkon of in een kas kweken?


En, wanneer kun je beginnen met zaaien, verplanten en oogsten? Goed snoeien zorgt voor een hogere productie. Ook is het met de snoei mogelijk om de framboos in toom te houden, dit is geen overbodige luxe bij deze vrij wild groeiende plant.


Rubus idaeus ‘Quatro- framboos ’ combinatie van zomerframbozen én herfstframbozen. Hier wordt beschreven hoe je moet snoeien , hoe je moet bemesten, welke bodemverbeteraar je moet gebruiken en wanneer er vruchten verschijnen. Afbeelding: quatro- framboos. Fruit in de fruittuin: snoeien van kleinfruit. Snoeien van frambozen (Rubus idaeus) Het snoeien van zomer- en herfstframbozen.


Snoei zomerframbozen na de oogst in juli ofwel in de winter. Verwijder de dunne scheuten en bind ca dikke scheuten aan per m. Weet wanneer je kunt snoeien. Dit is omdat de bessenscheuten volledig in rust zijn gedurende deze tij dus snoeien zal groei stimuleren in plaats van dat dit het huidige groeipatroon zal beschadigen.


Er volgen vanzelfsprekend nog meer tabellen met snoeikalenders, echter is het bij veel planten en bomen toch ook echt aan te raden de diepere gidsen goed door te lezen om te achterhalen hoe en wanneer u de planten en of bomen moet snoeien.

Elke soort kent namelijk zijn eigen specifieke manier van snoeien. Algemene Snoei Tips ( 10x ) Snoei Boven het Oog. Door de groei van deze extra zijscheuten produceert die tak, met al zijn zijtakjes, het opvolgende jaar keer zoveel.


De pagina framboos , met onder andere een grote lijst van rassen. Een mooie haag moet vaak geschoren worden, zeker wanneer het gaat over een formele haag. Informele hagen worden vaak gebruikt wanneer privacy belangrijk is en zijn ook vaak breder. Ze kunnen gezien worden als brede omheining.


Als je een frambozenstruik snoeien wilt, ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina geven we je onmisbare tips voor het snoeien van een frambozenstruik. Zo is het moment wanneer je een frambozenstruik moet snoeien erg belangrijk, evenals het de manier van snoeien.


De framboos is namelijk een hele lekkere vrucht die niet moeilijk te verbouwen en bij te houden is. Echter hoe en wanneer moet je de frambozenplant snoeien ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts