vrijdag 19 februari 2016

Boktor in openhaardhout

Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Met name de veranderlijke boktor ( Phymatodes testaceus) wordt regelmatig in stapels openhaardhout in tuinen aangetroffen. Ook de gewone smalboktor ( Stictoleptura rubra) kan in openhaardhout gevonden worden. De enige overeenkomst tussen kakkerlakken en boktorren is dat zij beide zes poten en lange voelsprieten hebben, die overigens wel verschillend van vorm zijn.


De ontwikkelingsduur van de veranderlijke boktor is ongeveer twee jaar. Nadat in de zomer de eieren op loofhout zijn afgezet beginnen de larven zich te ontwikkelen. De boktor herkennen in uw hout voor kachel en open haard. Onbehandeld openhaardhout of brandhout voor de kachel ligt vaak eerst een tijd in de opslag, wat een prima periode is voor zowel de rat, de muis, de pissebed als de boktor om eens flink te gaan woekeren en de eitjes waaruit de larven van de boktor ontstaan in het hout te plaatsen.


Een boktor herkennen doet u door naar het lichaam van deze ongediertesoort te kijken. Vaak is een boktor te herkennen aan een lichaam van tot 2. Aan de voorzijde van zijn lichaam, heeft de boktor twee naar achter wijzende voelsprieten. Er zijn ons geen recente gevallen bekend van door deze boktor veroorzaakte schade aan houten huizen in Nederland. Mocht je een boktor vinden in huis, probeer ‘m dan eens te determineren met deze digitale determinatiesleutel. Kom je uit bij de huisboktor, neem dan contact op met EIS Kenniscentrum Insecten waar we graag de determinatie controleren.


Wat is het voor hout soort,als het eiken is kan er inderdaad boktor inzitten ,dat is een rode tor. Laat de bestrijding van houtworm, boktor en andere houtaantastende insecten en zwammen gerust aan Combiworks over. Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de aantasting van het hout. Daarnaast zijn de uitvliegopeningen van boktor groter dan die van houtworm. Het gevaar van boktor in hout is dat boktor hout tot in de kern aantast, terwijl houtworm net onder het oppervlak van het hout zit.


Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen boktor. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb jij binnen no-time geen boktor meer in huis. In de wintermaanden komen boktorren op de warmte van de woning af: ze leggen hun eitjes in openhaardhout of houten balken.


Ook in de zomermaanden vinden deze kevers hun weg naar binnen. Het is vooral de huisboktor of rode boktor die je binnenshuis aantreft. Het uiterlijk van de boktor. Beetje klein voor een boktor.


Niets, in hout wat wat langer buitenligt komen onvermijdelijk hout-etende insecten. Maar het is een nathout boorder,en kan geen kwaad in je huis of schuur aanrichten,of het hout moet daar ook nat zijn. SHR voor houtworm inspectie. Ook de rode boktor tref je vaak in openhaardhout aan.


Hieronder een algemene omschrijving van de boktor. Boktor herkennen: meest voorkomende soorten. Daarna volgt een omschrijving van de meest voorkomende soorten.


Zo kun je de belangrijkste boktorren herkennen. Info over boktor in haardhout. Resultaten van zoekmachines! Nu ik weer aan het stoken ben geslagen ben ik tot mijn schrik tot de ontdekking gekomen dat er in mijn openhaard hout een witte larf zich onder de schors zich een weg. Veranderlijke boktorren komen in de zomer, van juni tot augustus, tevoorschijn.


De veranderlijke boktor tast zelf geen hout in woningen aan. In de meeste gevallen gaat het om onschadelijke insecten soorten. Althans onschadelijk voor uw woning. Ze leggen eitjes onder de schors van het hout.


Deze soorten tasten het openhaardhout aan. Als het haardhout een tijdje in het bos heeft gelegen wordt het al aangetast door deze boktorren. Gebruik het openhaardhout bij voorkeur direct van buiten en laat dit ook niet te lang binnen liggen. Indien er sprake is van de veranderlijke boktor , is zoals gezegd de kans groot dat het van openhaardhout afkomstig is.


Mochten er boktorren in zitten, dan kunnen de larven zich snel door de woning verspreiden. Het openhaardhout direct opstoken is de beste optie om van de larven en volwassen kevers af te komen. U kunt het hout opbranden of buiten bewaren.


Houtworm en houtaantastenden insecten in partijen (haard)hout laten onderzoeken. De rode boktor is door de warmte in huis uit het hout gekomen. Zoekt u een adres van een.


U moet, als u dit ongedierte aantreft, de rode boktor bestrijden, omdat deze, zoals we hierboven al hebben aangegeven, zeer schadelijk kan zijn voor uw huis en de meubels in uw huis. Zorg voor weinig vochtige ruimtes, zodat de boktor niet goed kan gedijen. Vervang hout dat al aangetast is direct zodat er geen enkele boktor of houtworm achter kan blijven.


Meestal ontdekken mensen de rode boktor in brandhout voor hun open haard. Het bleek een boktor te zijn die alleen hout aantast waar de bast nog omheen zit. Tip tegen boktor : hout met bast zo snel mogelijk het huis uit doen! Er zijn veranderlijke boktorren met bruine, gele, roodgele, blauwe en blauwzwarte dekschilden.


Opvallend zijn de drie kleine, glanzende knobbeltjes op het halsschild. Voor onze huizen en andere gebouwen vormt de huisboktor dan ook een serieus gevaar. Er komen vele soorten boktor voor in Nederlan de meeste boktorsoorten zijn echter nathoutboorders en hoeven we niet te vrezen. Verder zijn er nog een paar soorten boktor , zoals de veranderlijke boktor die hun eitjes in openhaardhout deponeren.


Na een grondige inspectie vonden we torren in het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts