maandag 15 februari 2016

Kaaps viooltje

Kaaps viooltje

Groot aanbod Violen online. Altijd de beste deal voor jou. Shop direct online op beslist. Muziekinstrumenten online. Vind muziekinstrumenten online. Alle merken voor de laagste prijs. Ruim aanbod muziekinstrumenten. Meerdere aanbieders online.


Kaaps viooltje

De soort komt van nature voor in het Usambaragebergte in Tanzania (vandaar de Duitse naam voor deze soort, Usambaraveilchen). De plant wordt als kamerplant toegepast. Met een goede verzorging bloeit ‘ie bijna het gehele jaar door en stekken gaat heel eenvoudig. Kaaps viooltjes verzorgen. Als je een tuin hebt, heb je vast wel eens viooltjes gehad.


Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin. Wist je dat er ontzettend veel soorten viooltjes zijn? Bij Intratuin vind je het grootste assortiment met bekende én bijzondere soorten.


Kaaps viooltje

Kenmerken Het kleine plantje heeft zacht blad door kleine haartjes. Haal de gezelligheid in huis met dit makkelijk te haken plantje. Een kamertemperatuur rond 20°C is voldoende. Ze hebben behoefte aan een vochtige atmosfeer. Daarom kan je de plantjes best in een bakje met vochtig kiezelgrind of.


Viooltjes zijn enorm sterk. Zodra het vriest, liggen de viooltjes plat en de plantjes zien er dan uit alsof ze kapot zijn, maar dat is maar schijn. Wanneer de temperatuur boven of onder dit bereik ligt, dan groeit de plant niet verder.


Kaaps viooltje

Wie in november viooltjes plant heeft er dan ook al in het najaar en de hele winter plezier van, afhankelijk van het weer. Er mag nooit water komen op de plant zelf. Wanneer dit gebeurt, moet dit ook direct voorzichtig verwijderd worden. Plekken waar water achterblijft, zullen anders zeer lelijk beschadigd raken. Maar nu alles wat op zijn plooi aan het vallen is wil ik toch wat uitproberen.


Spijtig genoeg heb ik sinds de geboorte van mijn dochtertje maar weinig tijd meer om intensief met plantjes bezig te zijn. Beter dan in de tuin waar winterkoude fataal is. Daar worden de Geraniums meters hoog. Afrika, het land van herkomst. Een kaaps viooltie heeft erg veel licht nodig om knopjes te vormen.


Felle zon is echter niet goe beter is het om de plant ’s avonds onder een lamp te zetten en overdag in het licht. Kakkerlakken gaan op de vlucht als ze komkommer ruiken. Alle soorten komen van oorsprong uit Tanzania en het zuidoosten van Kenia, waaronder het Ngurugebergte.


Het geslacht is nauw verwant aan Streptocarpus. Er is geen relatie met het viooltje zoals vele mensen denken. Saintpaulia-soorten worden toegepast als kamerplant.


Welkom op de website van Kwekerij Mariënoord b. Werkmethode: Snij een geschikt blad door bij de bladsteel met een scherp mes, zodat het blad weinig wordt beschadigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts