donderdag 18 februari 2016

Tuinidee kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ga dan naar tuinvrouwhuisman. Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien.


Je kan uit verschillende stijlen kiezen bij tuinideeën kleine tuin. De keuze is zeer groot en alle wensen in de tuin verwerken is een uitdaging voor een goede architect. Zo kan je bijvoorbeeld uitgaan van Japanse tuinen , landschapstuinen, tuinen met vijvers en dergelijke. Verticaal tuinieren is natuurlijk ideaal in een kleine tuin en zelf een verticale kruidentuin maken is ook nog eens heel erg leuk. De kleine tuin die bij dit huis hoort, heeft een fijne loungeplek gecreëerd.


Nog een leuke zelfmaker voor een kleine tuin : een houtopslag maken. Dit is een hele simpele, maar effectieve oplossing om ‘massa’ in je tuin te creëren. Bekijk het stappenplan voor de kruidentuin. Dit tuinidee is zowel toe te passen in de grote als in de kleinere tuin. Kies je voor vaste plantenbakken?


Tuinidee kleine tuin

Ik kan me voorstellen dat wanneer je een grote tuin hebt, of genoeg ruimte kunt reserveren je vast kiest voor onbeweeglijke plantenbakken. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een balkon, of een dakterras… De tuin is voor de meeste mensen een belangrijke leefruimte. Een tuin , balkon of dakterras is namelijk een verlengstuk van je huis en interieur en verdient dan ook veel aandacht bij het stijlen en verrijken van je woonsituatie. Zo blijft je tuin toch nog groen ook al wordt het kouder buiten!


De varen is een plant die in de winter verdwijnt om in het voorjaar weer op. Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee. Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp.


Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin. Stijlen tuinideeën kleine tuin. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras. Dit ziet er ruimtelijker uit dan twee kleine borders met daartussen een tuinpaadje.


Wanneer je een kleine tuin hebt kan het mooier zijn om te kiezen voor een bredere border en het tuinpad aan de andere zijde van de tuin te laten lopen. Keuzes maken in de kleine tuin. Bij een kleine tuin draait alles om keuzes maken. Een tuin dient in onze ogen namelijk voor u persoonlijk een fijne plek te zijn.


Een geheel nieuwe tuin laten aanleggen of slechts een paar ( kleine ) veranderingen doorvoeren kan al een (zeer) ingrijpend effect hebben. Het is fijn als u zich in uw tuin kunt terug trekken en waar u zich kunt ontspannen. De tuinen die Marco Luykx heeft vormgegeven zijn te zien op diverse vooraanstaande tuinbeurzen zoals Tuin Idee en Floraliëen. Marco Luykx ontwerpt kleine en grote tuinen , patio's en dakterrassen.


Ook worden de ontwerpen gebruikt voor diverse bedrijfs- en binnentuinen. De bewoners hebben zelf bedacht welke overkapping ze erin wilden hebben en de palmboom, die ze hadden, moest ook mee. Kleine tuin met tropische overkapping en leuke aankleding.


De tuin ligt bij een nieuwbouwwoning in ’s-Gravenzande. Vooral in de Randstad zijn er veel tuinen tot maximaal vierkante meter. De ruimte is immers beperkt. Door in een kleine tuin met grote tegels te werken maak je de tuin.


Een lijstje met hoe je je tuin denkt te gaan gebruiken en hoeveel tijd je hebt voor onderhoud. Een tweede lijstje met daarop wat voorbeelden van wat je wel en niet mooi vind aan andere tuinen. Inspiratie doe je op bij tuinen die je vaak genoeg ziet op televisie bij Eigen Huis en Tuin of bij vrienden en familie.


Tuinidee kleine tuin

Over een paar weken zal deze tuin weer volop in bloei staan en vliegen er weer vlinders en vogels. Een klein stukje natuur midden in de stad… Een stadstuin hoeft niet altijd klein te zijn en de regels voor een kleine groene stadstuin gelden natuurlijk ook voor een kleine tuin in een nieuwbouwwijk in een dorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts