maandag 22 februari 2016

Muizen in muur

Specialistisch advies nodig? Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Bekijk ons grote assortiment computermuizen van vele merken. Want sinds vier weken hebben wij last van muizen , naast de voordeur zag ik cementgruis liggen, ik kon een schroevendraaier dwars door de buitenmuur naar binnen steken wat uitkomt in de huiskamer, binnen rond het kastje van de KPN modem lagen stukjes katoen.


In de nacht, daarna rond 00:uur zaten twee muizen aan de houten gang muur te knagen.

Ze gebruiken haren uit hun eigen vacht om het nest zacht te maken. Zet de doosjes met giftig lokaas op plaatsen waar de muizen wél, maar kinderen en huisdieren niet komen. Controleer dagelijks of er nog voldoende (niet-beschimmeld) lokaas in de doosjes zit en vul dit zo nodig aan, totdat de muizen er niet meer van eten. In huis kunnen muizen veilig nestelen in de kleine ruimten tussen de muren en de vloeren. Net als wij houden muizen niet van kou, wind en regen.


Muizen lopen vaak langs de rand van de muur. Met Rvs wering gaas kun je veel kosten en ellende besparen. Als je muizen in je huis niet snel vangt, verjaagt of doodt, kan zich binnen enkele maanden een flinke muizenplaag binnen je vier muren ontwikkelen. Een kiertje van centimeter is al genoeg voor een muis !

Ik kan daar volgens mij niet eens bijkomen, volgens mij kunnen die muizen er ook niet uit. Want anders hadden onze superieure kleine tijgertjes ze allang gevangen. Aan degene die zei, gaatje in de muur van de buren boren. Wij hebben alleen bovenburen. Want waar de muizen zitten grenst het niet aan de buren naast ons.


Uitwerpselen van muizen zien eruit als zwarte rijstkorrels. Ze liggen langs plinten op de vloer, voornamelijk in de keuken of op plaatsen waar muizen graag komen. Huizen en gebouwen bieden meestal voldoende bescherming tegen deze gevaren. In Nederland ondervinden wij relatief veel problemen met muizen in huis vanwege ons klimaat.


Deze vlekken worden ook wel ‘urinepilaren’ genoemd en ontstaat door de ophoping van stof, urine en buiksmeer van muizen. Aanpak Zorg dat muizen je woning niet binnen kunnen komen. Dicht gaten en kieren in muren , bij deuren en ramen.


Om een muis daar diervriendelijk naar buiten te jagen zijn er een aantal mogelijkheden voor. Dan krijgen ze longontsteking en gaan ze dood. Tijdens dit warme voorjaar bleven veel muizen dus in leven.


Ik denk dat het vooral jonge muizen zijn die voortdurend achterna worden gezeten door andere muizen. Een deel van hen valt naar beneden.

De muizen gaan alle kanten op. Daarnaast zijn veel mensen ook bang voor muizen en worden deze angsten aangewakkerd door de geluiden die je hoort. De oorzaak van muizen in de spouwmuur heeft vaak te maken met eten en beschutting.


Is er een vuilnisbak in de buurt, fruitbomen of vogelvoer, dan komen ze hierop af en vinden ze beschutting tussen je muren. Knaagdieren, wat muizen en ratten zijn, kunnen schade veroorzaken in en aan muren , ze besmetten en eten voedingswaren, ze kunnen brand veroorzaken door aan elektra te knagen en het zijn dragers van ziektekiemen zoals bacteriën en virussen. De afgelopen dagen horen we het echt duidelijk lopen en het maakt veel te veel geluid voor een stel muizen. Ze komen volgens mij niet uit de muren in het huis want er word niets van eten aangeknaagd en ik heb geen keutels gevonden.


Bekend zijn de muizen die gaten knagen in het bankstel of hun tanden zetten in het houten meubilair. Dat muizen af en toe door elektriciteitskabels heen knagen is niets nieuws. Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis.


De stankoverlast kan omschreven worden als een penetrante geur die met name in combinatie met warmte sterk op kan spelen. Ook spitsmuizen zijn een welbekend probleem door de stank die ze kunnen veroorzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts