donderdag 25 februari 2016

Bestrijding motten

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Motten met vallen bestrijden. De meeste kleefvallen werken met feromoon.


Deze geurstof wordt door vrouwtjes motten uigescheiden om mannetjes motten te lokken.

Als de mannetjes mot eenmaal in de val is gelokt blijft hij daar aan een lijmvel vastkleven. Rentokil geeft u advies over het bestrijden van motten. In onze anti motten webshop vindt u alle middelen om een mottenplaag en larven van de mot in huis te bestrijden zoals mottenballen, mottenvallen, cederhout, mottensprays, etc. Gaten in een mooie lamswollen trui of grote aangevreten stukken in een dure wollen jas zijn de stille getuigen van wat motten kunnen aanrichten. Net als lavendel helpt een potje met kruidnagels ook tegen motten.


Bijkomend voordeel is ook weer dat het een natuurlijke methode is. Beestjes Kwijt weet alles over het ontstaan, de bestrijding en de kosten. Er zijn diverse omgevingen waarin de sluipwespen een rol kunnen spelen bij de bestrijding van motten.

Bij winkels die tapijten, textiel, kleding, wol etc. De larven van motten brengen schade toe aan kleding, stoffen en tapijt. Als je de eerste motten ziet betekent dit dat er zeer waarschijnlijk ook larven aanwezig zijn. Onderzoek textiel op larven, eventuele poppen (zijden cocons) of inmiddels aangetaste materialen om zeker te zijn van hun aanwezigheid. Zolang motten buiten blijven, zijn ze hartstikke leuk en nuttig.


Ziet u een enkele keer een paar motten vliegen dan kunnen deze motten ook van buiten komen. Vliegen er van dezelfde soort elke dag meerdere motten ron dan heeft u waarschijnlijk een mottenplaag. Kledingetende motten worden meestal aangetroffen in ruimtes waar wollen kleding, lederwaren, bont of veren aanwezig zijn.


Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen.


Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen. Als je zelf aan een bestrijding begint, kan dat tegenvallen, want deze muffe vlinders houden zich goed verborgen.


Het maakt daarbij niet uit wat voor motten dit zijn. Larven van kleermotten vreten onhippe gaten in je kleding.

Belangrijk: Feromoon-vallen werken slechts bij het opsporen van de aanwezigheid van motten , roeien deze echter niet uit! Zij trekken immers enkel de mannetjes aan, niet ook de vrouwtjes. Bevruchtte vrouwtjes zullen hun eitjes blijven leggen waardoor de motten zichzelf voort blijven planten ookal worden de mannetjes gevangen.


Normaliter heeft de mot zwarte vlekken op haar bruin-zwarte voorvleugel. De achtervleugel van de mot is lichter van kleur. Komt u motten tegen in een kast dan is bestrijding met een bestrijdingsmiddel noodzakelijk.


Als er levensmiddelen motten rondvliegen is het volgende belangrijk: - Dood steeds de nieuwe motten. Dit kan door op te zuigen, met elektrische mepper te doden of met een spuitbus voor motten. De nieuwe motten eten zelf niet meer maar ze willen nog maar een ding: zich voortplanten en opnieuw eitjes af zetten op een voedselbron.


Er zijn dingen waar motten niet van houden: licht, schone kleren en gestoord worden. Lucht je kasten dan ook regelmatig, laat af en toe zonlicht binnen en hang kleding niet te dicht op elkaar. Als je textiel voor langere tijd opbergt, was het dan eerst goed en verpak het in gesloten plastic zakken of koffers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts