dinsdag 5 maart 2019

Viooltjes zaaien wanneer

Bekijk ons assortiment Bloemzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin. Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen om te. Viooltjes kun je het beste in de maanden februari en maart zaaien in een kas. Je kunt de viooltjes dus niet het hele jaar door zaaien.


Viooltjes zaaien wanneer

Je kunt pas in de grond zaaien in de maanden juli en augustus. Viooltjes zaaien zichzelf vaak uit Laat u de viooltjes gewoon zaad vormen en doet u niets, dan zaaien ze zich ook vanzelf weer uit. De bloemen van die viooltjes zijn overigens vaak wat kleiner.


Terug naar de oorspronkelijke grootte De viooltjes die u uit het eigen zaad kweekt zijn vaak wel wat kleiner dan de gekweekte vorm, maar niet minder. Ik heb in het najaar viooltjes gekocht maar ik heb maar enkele bloemen. Ze hebben echter enorm veel mooi groen blad maar geen knopjes. Het zijn grote blauwe viooltjes.


Ik heb tegelijkertijd ook kleine viooltjes gekocht en die bloeien wel. Ze staan in potten en hebben allemaal dezelfde potgrond gekregen. Tineke, tot wanneer is het mogelijk om de meeste viooltjes te zaaien ? Ik zat er aan te denken om het te proberen wanneer de andere planten kapot zijn gegaan.


Zoals de tomatenplant en de basilicumplant die aan het einde van de zomer vergaan en niet meer terugkomen. Dit omdat ik dan weer potten vrij heb. Zaai ze in het vroege voorjaar, en heb er dan tot begin zomer plezier van. Weet vaak niet wat er uit komt, want de violen kruisen zich nogal eens, ieder jaar weer een leuke verassing!


Ook heb ik dit jaar van wilde viooltjes zaad geoogst, ben benieuwd of dat ook gaat lukken! Zaaien Viooltjes zaai je tussen juni en augustus voor bloei in het jaar erna. Zaai buiten op een koel plekje en laat het zaaisel niet uitdrogen. Plant ze in het voorjaar in je moestuin uit of zet ze in potjes. Zaaien Violen zijn veelal tweejarigen en worden dus dit jaar gezaaid voor volgend jaar.


Zaai de violen in juli in luchtige humusrijke grond. Vul de greppel met zaai en stekgrond en druk alles voorzichtig aan. Hou de grond vochtig tot de viooltjes opkomen. Bloemen kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas. Bekijk welke bloemen je wanneer kunt zaaien in onze zaaikalender.


Wanneer viooltjes zaden zaaien ? Het beste moment om viooltjes zaden te zaaien is afhankelijk van de gekozen soort. In april en mei kunnen de viooltjes dan in de tuin uitgeplant worden. Besproei de grond voorzichtig en houd dit vochtig totdat de viooltjes opkomen, bedek het bed desnoods met wat folie.


Het idee van viooltjes lijkt ons erg gezellig, vooral als je meer van viooltjes dan van gras houdt. We weten niet welke viooltjes je als vervanger voor het gazon wilt hebben maar winterviolen zaaien zich rijkelijk uit als je ze aan het eind van het voorjaar in zaad laat schieten. Zaaien in de volle gron bij voorkeur in de volle zon, kan in juli. Het makkelijkst is het zaaien in bedden.


Verspreidt het zaad over het zaaibed. Plaats een steeketiket aan het begin van het bed. Druk het zaad voorzichtig aan en besproei het met water. Van de viooltjes weet ik dat ze hoog worden, van juni tot september bloeien, winterhard tot -graden C. Ik wil graag weten wanneer ik ze moet zaaien en wat de onderlinge plantafstand is.


Wil je zeker weten dat ze niet bespoten zijn, dan zaait je ze zelf tussen juni en augustus voor het jaar daarop. Van goudsbloemen gebruik je de bloemblaadjes. Waarschijnlijk is het goed de boontjes voor te zaaien in potjes, in een kas of onder afdekking om dan later uit te planten.


Zo vermijd je een teveel aan water en bouw je een kleine voorsprong op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts