vrijdag 22 maart 2019

Hyacint bol

Hyacint bol

Groothandelsprijzen voor Consument. Online Bestellen, Snelle Levering. Keuze uit ruim 1soorten! Wij garanderen topkwaliteit, lage prijzen en snelle levering. Op zoek naar artikelen van menu hyacint ? Artikelen van menu hyacint koop je eenvoudig online bij bol.


Ik heb een aantal uitgebloeide hyacinten. Kan ik die bollen bewaren en in het voorjaar weer in een pot zetten? Zo ja, hoe bewaar ik ze dan? Waarschijnlijk heb je het over bollen die nu in huis gaan bloeien, of in bloei staan. Deze bollen bloeien op de voeding die in de bol opgeslagen zit, van vorig jaar.


De Kaapse hyacint , zoals de Galtonia ook wel wordt genoem is een ideale zomerbloeier voor de border én om. Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in. Voorjaarsbollen, zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten, die uitgebloeid zijn doen het nog eens! De hyacint heeft een lange geschiedenis als siergewas.


Hyacint bol

De soort werd oorspronkelijk in het Middellandse Zeegebied geteel later in Frankrijk. Een hyacintenglas is een vaas met een wespentaille. Het is een soort bekerglas om de hyacintenbol in te laten uitkomen. Het is aan te bevelen speciaal gekweekte glashyacinten te gebruiken.


Het glas wordt gevuld met water tot ongeveer twee millimeter onder de bol. Na het planten flink water geven. De bol plaats u met de punt naar boven. Zorg voor een plek die na een regenbui niet onder water blijft staan.


U plaatst de bol in het glas en vult water bij tot nèt onder de bol. Groei en Bloeigarantie Vers van Nederlandse bodem Bestel nu online! Netjes maar met een kleine beschadiging in de rand (zie foto 2) die mijns inziens n. Zo goed als nieuw Ophalen.


Als kamerplant geniet je reeds in de winter. Hyacint als kamerplant: breng de lente binnen! Aan de bovenkant komen de dicht op elkaar gepakte bladeren, met daartussen de knoppen, tevoorschijn. In de loop van het voorjaar groeien de knoppen uit tot een bloemtros.


Hyacint bol

Eucomis comosa: het blad is paars gespikkeld en ze bloeit groenachtig met wat paars. Misschien ken je ze nog van vroeger, een bloembollenvaas, met die karakteristieke zandlopervorm, met water gevul en steunend op de taille van de vaas de hyacintenbol. Deze vaas wordt ook vaak gebruikt met een amaryllisbol. Je hyacint is uitgebloeid. Hoe geniet je meer dan keer van de hyacinten bol.


Deze bloembol kan je nogmaals laten bloeien. Wel diep in de grond zetten. Bolchrysant heeft graag een lichte standplaats, zodat hij voldoende licht krijgt, ook als de dagen korter worden. Geef de planten twee à drie maal.


De knikkende bloemen hangen in een naar één kant gekeerde en aan de top overhangende tros. Ze zijn paarsblauw of soms roze of wit, klokvormig. Zet bovenaan de hyacint bol , net onder het groen, het begin van het viltlint vast met een puntje lijm.


Wikkel vervolgens het lint van boven naar beneden laagje voor laagje rondom de bol , zodat deze als het ware een jasje van vilt krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts